Burgemeester Snijder opent Trefpunt Mantelzorg Bellingwedde


(18-06-2015)

Donderdag 25 juni aanstaande opent burgemeester Janneke Snijder-Hazelhoff het Trefpunt Mantelzorg. Dit is een maandelijkse ontmoetingsochtend voor mantelzorgers die wisselend plaatsvindt op drie verschillende locaties. Tijdens deze ochtenden staat erkenning, herkenning en
informatieverstrekking centraal. Maar ook de onderlinge contacten en gezelligheid vormen een belangrijk onderdeel van het Trefpunt Mantelzorg. Vanaf september gaat het trefpunt van start.

Het Trefpunt Mantelzorg is een initiatief van Het Oude Ambt, Wedde dat 't lukt, zorgcentrum Blanckenborg en de gemeente Bellingwedde. Met deze ontmoetingsmomenten willen de initiatiefnemers de mantelzorgers in Bellingwedde beter in beeld krijgen en de ondersteuning aan deze groep onmisbare
vrijwilligers verder versterken. De ochtenden vinden wisselend plaats in zalencentrum De Meet in Bellingwolde, dorpshuis De Voortgang in Wedde en De Blanckenborg in Blijham.

De opening wordt gedaan door burgemeester Snijder en een mantelzorger uit de gemeente. Aansluitend geven gastprekers van belangenvereniging MEZZO en van het provinciale platform voor mantelzorgers Hattinga Verschure een presentatie.