Werkgevers komen tegemoet aan eis CNV Media | CNV Dienstenbond


Nadat vakbonden vrijdagmiddag 12 juni jl. overleg hebben gevoerd met een delegatie van de dagbladbedrijven die in onze eisen tegemoet wilden komen, hebben we afgelopen maandag overleg gevoerd met een deel van de werkgeversdelegatie namens het KVGO. Uiteraard stond het cao conflict betreffende
het door werkgevers zo gewenste decentrale loonbeleid op de agenda.

Nog even ter herinnering

Werkgevers willen aan de cao-tafel wel een percentage voor loonsverhoging afspreken, maar ze willen daar op bedrijfsniveau ook van kunnen afwijken. Als in een bedrijf sprake is van loonbeleid wat met de Ondernemingsraad (of personeelsvertegenwoordiging) tot stand is gekomen kan dit betekenen
dat die verhoging dus niet doorgaat, of op een later moment, of pas op basis van een goede beoordeling, of het wordt een hoger percentage, of...........
Nu weten wij ook wel dat het in het ene grafische bedrijf beter gaat als in het andere maar met deze handelswijze is het maar de vraag of er echt voor iedere werknemer loonsverhoging in zit. We konden het daar maar niet over eens worden en in onze ultimatumbrief van 29 mei jl. hebben wij de
eis gesteld dat de werkgevers dienen in te stemmen met centraal te maken afspraken over het salarisbeleid. Binnen deze afspraken zij wij bereid om af te wijken op decentraal niveau, maar dan alleen na overleg- en instemming met de vakorganisaties. De meeste grafische bedrijven hebben niet eens
een Ondernemingsraad en bovendien willen we dat aan onze cao-afspraken op een juiste wijze gevolg wordt gegeven. En als dat in een bedrijf niet mogelijk is willen we daar namens onze leden zelf over mee kunnen praten en beslissen. Het gaat om u!

Voorstel van werkgevers van maandag 15 juni jl.

Kennelijk heeft de actie(dreiging) de werkgevers er toe gebracht met een nieuw voorstel te komen. Ze komen in belangrijke mate tegemoet aan de eis van de vakorganisaties. Wat stelt men nu voor:
o Uitgangspunt is en blijft dat het KVGO en vakbonden op centraal niveau afspraken blijven maken over de loonsverhoging.
o De af te spreken loonsverhoging betreft iedere medewerker en gaat over de feitelijke salarissen.
o Werkgevers willen nog wel op decentraal niveau met de Ondernemingsraad (of personeelsvertegenwoordiging) afspraken kunnen maken over loonbeleid. Daarin wordt onder meer vastgesteld hoe de opbouw van het salaris er uit ziet. Als er in een bedrijf geen loonbeleid is gaat de medewerker in
dat bedrijf gewoon naar de volgende trede binnen de schaal. Dit laatste is al in de cao geregeld.
o Werkgevers willen met vakbonden spelregels afspreken waaraan dit decentrale loonbeleid minimaal moet voldoen. En als een werkgever dispensatie wil voor de centraal gemaakte (loon)afspraken moet dat worden voorgelegd aan de commissie cao-zaken. Daarin hebben de vakorganisaties ook zitting.

We zijn heus blij met deze toenadering van werkgevers, maar we zijn er nog niet helemaal. Pas als we met elkaar die spelregels overeen zijn gekomen kunnen we zeggen dat de werkgevers akkoord zijn gegaan met onze eis betreffende het loonbeleid.
En vervolgens moet er worden gestreefd om op de kortst mogelijke termijn te komen tot een onderhandelingsakkoord op alle voorstellen!
Dat stond nl. ook in onze ultimatumbrief.

We hebben in lijn met bovenstaande als volgt gereageerd:
Wij gaan niet akkoord ("nee, tenzij...") met dit voorstel over decentraal loonbeleid tenzij partijen waterdichte spelregels kunnen afspreken. En in aanvulling daarop:
o Wij stellen een (tussentijdse) verlenging van de cao voor met een looptijd tot 31-12-2015.
o Een loonsverhoging van 1% per 1-1-2014, 1,5% per 1-1-2015 en een eenmalige uitkering per 1-10-2015 van bruto EUR300,-.
o Indien werkgevers met bovenstaand voorstel akkoord gaan zijn wij bereid onze overige voorstellen voor deze cao periode te laten vallen, maar dan pas als werkgevers dit ook doen (denk bv. aan klokurenmatrix en pensioenpremie).

Als werkgevers dit accepteren, kan de rest van dit jaar gebruikt worden om met elkaar de overige voorstellen van partijen te bespreken. Dat maakt het makkelijker om een cao voor de tijd na 1-1-2016 op tijd af te ronden.

Met bovenstaand voorstel beogen we niet alleen arbeidsrust in de bedrijven maar we vinden een salarisverhoging nu toch ook wel gepast. Partijen gaan de komende dagen gebruiken om met elkaar de spelregels voor decentraal loonbeleid op te stellen. Vakorganisaties gaan ook hun voorstel uitwerken
en z.s.m. formeel indienen.
Afgesproken is dat partijen donderdag 25 juni a.s. weer met elkaar in gesprek gaan.
We stoppen niet met het voeren van actie maar stakingen en werkonderbrekingen zullen tot 25 juni a.s. niet plaatsvinden.

Steun ons!

Wij hebben een bredere steun nodig.
De afgelopen jaren is het cao-overleg een moeizame tour geweest. Maar CNV Media is hard blijven werken aan de toekomst en proberen we in het belang van onze leden en de bedrijfstak steeds tot goede afspraken te komen.
Juist daarom is het van belang dat er meer werknemers lid worden. Uiteindelijk pakt CNV Media haar verantwoordelijkheid voor alle werknemers in de branche!

Vragen

Vragen of opmerkingen? Neem dan per mail of telefonisch contact op met Arie Kasper, jouw onderhandelaar. Het telefoonnummer is: 023-5670683 en het e-mailadres: a.kasper@cnvdibo.nl

Terug