Met vakantie? Acht tips voor uw bankzaken


Tip 1: Neem meer dan een betaalmiddel mee
Als u met vakantie bent, kan het handig zijn verschillende betaalmiddelen bij u te hebben. Niet alleen uw betaalpas, maar ook bijvoorbeeld een ASN Creditcard.

Tip 2: Gebruik de App ASN Mobiel Bankieren
Wilt u onderweg uw saldo checken en bankzaken regelen? Dat kan met de App ASN Mobiel Bankieren. Dat is net zo veilig als ASN Online Bankieren via uw computer. U kunt via de app geld overmaken met uw mobiele pincode of uw ASN Digipas. Neem uw ASN Digipas dus altijd mee op vakantie. Die heeft u
ook nodig als u een update downloadt.

Gebruik een beveiligd netwerk
Een aandachtspunt voor de vakantie: maak alleen verbinding met (draadloze) netwerken die met een wachtwoord zijn beveiligd. Gebruik liever geen `open' draadloos netwerk (WiFi), bijvoorbeeld in een cafe of winkel. U weet namelijk niet of de WiFi goed beveiligd is.

Lees meer over veilig mobiel bankieren.

Tip 3: Betalen en geld opnemen in het buitenland
Betalen met uw ASN Wereldpas is gratis in eurolanden. Geld opnemen in principe ook. Maar soms brengt de bank in het buitenland kosten in rekening als u geld opneemt. Dit ziet u dan in het scherm van de geldautomaat.

Lees meer over betalen in het buitenland en hoeveel u kunt opnemen en wat de kosten zijn.

Tip 4: Stel uw ASN Wereldpas in voor gebruik buiten Europa
De ASN Wereldpas is standaard uitgeschakeld voor gebruik buiten Europa. Reist u naar een land buiten Europa? Schakel het gebruik van uw ASN Wereldpas dan in. Met de App ASN Mobiel Bankieren kunt u dat direct regelen, wanneer u maar wilt. Als u het via ASN Online Bankieren instelt, duurt het
twee werkdagen.

Tip 5: Betaal parkeer- en tolgeld met uw ASN Wereldpas
Met uw ASN Wereldpas kunt u bij steeds meer parkeerautomaten, parkeergarages en tolwegen betalen zonder uw pincode in te toetsen. Dit geldt in Nederland en in het buitenland.

Tip 6: Geld in noodgevallen
Bent u in het buitenland en is uw ASN Wereldpas verloren of gestolen? Dat is al heel vervelend. Nog vervelender is het als u dan ook nog eens zonder contant geld zit. Daarom kunt u met Emergency Cash in noodgevallen snel geld opnemen van uw betaalrekening.

Tip 7: Wat doet u bij verlies of diefstal van uw ASN Wereldpas?
Wanneer u uw pas kwijt bent, neemt u direct contact op met de ASN Bank of de Bankpassen Meldcentrale.

Let op:
U moet de telefonische melding binnen drie dagen schriftelijk aan de ASN Bank bevestigen. Het is niet mogelijk een als gestolen of vermist opgegeven ASN Wereldpas te deblokkeren.

Tip 8: Wat doet u bij verlies of diefstal van uw ASN Creditcard?
Heeft u uw creditcard verloren of is deze gestolen? Geef de vermissing van uw card dan zo spoedig mogelijk na de ontdekking door aan de politie en aan International Card Services. Uw card wordt dan onmiddellijk geblokkeerd.

Terug naar de social newsroom
Contactpersoon

Ruud Stevens
Adviseur externe communicatie
photo:Ruud Stevens R3.T3S23AS@A3Y1YKA.PHHL@
070-3569353
/
06-10963432