Jezus Christus roept ieder van ons


Jezus Christus roept ieder van ons 18-6-2015



Tour of Faith in Leiden

Op zondag 14 juni vond Tour of Faith plaats in Leiden. De jongerenontmoeting met de bisschop begon met het vieren van de eucharistie in de H. Lodewijkkerk. Vervolgens stond het geloofsgesprek in het teken van het thema roeping. Vier gelovigen getuigden van hun eigen roeping.

Gemene deler in de verhalen van een zuster, een onderwijzer, een gehuwde man en een diaken was de zoektocht. Nadat het verlangen naar een leven met God of in dienst van de Heer soms al vroeg gewekt was, duurde het enkele jaren voordat dit verlangen vorm kon krijgen. Zuster Maria Nadia, zuster
van de congregatie van de Dienaressen van de Heer en de Maagd van Matara, getuigde van een worsteling: is het religieuze leven wel weggelegd voor een jonge vrouw die eigenlijk zou willen trouwen? Diaken Iwan Osseweijer, op latere leeftijd katholiek geworden, was niet bekend met het diakonaat.
Zijn verlangen om zijn leven aan God te geven heeft hierin uiteindelijk vorm gekregen, naast zijn verlangen om het leven met zijn vrouw te leven in het huwelijk.
Onderwijzer Sander van Aarle en Joost van Halem, die getuigde van zijn roeping tot het huwelijk, legden beiden de nadruk op de kracht en noodzaak van gebed. In het gebed kan je eigen roeping duidelijk worden. Voordat God je roept is het nodig dat je zelf luistert. Beide jongemannen spoorden
de aanwezige jongeren dan ook aan om zelf tijd te nemen om te bidden.
Bisschop Van den Hende leidde het geloofsgesprek in door te vertellen over God die de mens heeft geschapen en hem roept. Het is Jezus Christus die ieder van ons roept. Hij roept ons om heilig te worden en mee te werken aan het Koninkrijk van God. De bisschop verwees daarbij onder andere naar
de Korinthebrief waarin Paulus zegt: `Er zijn vele gaven maar slechts een Geest. Het menselijk lichaam vormt met zijn ledematen een geheel, zo is het ook met Christus' (1 Kor 12, 4-30). Met enkele vragen spoorde hij de jongeren ten slotte aan om zelf na te denken over hun eigen roeping.

De maandelijkse ontmoeting voor jongeren met bisschop Van den Hende start na een zomerstop op 11 oktober in Roelofarendsveen. Meer informatie over Tour of Faith is te vinden op de pagina Tour of Faith.