Start werkzaamheden Oudeweg na de zomer


* 18 juni 2015

Na de bouwvak beginnen volgens planning de werkzaamheden aan de Oudeweg om de doorstroming en veiligheid te verbeteren. Aannemer Heijmans, die de uitvoering van de werkzaamheden gaat doen, heeft aangegeven het werk met zo weinig mogelijk overlast voor het verkeer en de omwonenden te plannen.
Tijdens de werkzaamheden blijft de Oudeweg voor het inkomende verkeer open. Het verkeer de stad uit wordt omgeleid via de Amsterdamsevaart. Dit betekent dat de plantenbakken op de Amsterdamsevaart blijven staan tijdens de werkzaamheden aan de Oudeweg.

Aanbesteding afgerond

Op 16 juni 2015 zijn de werkzaamheden aan de Oudeweg definitief gegund aan Heijmans. De geselecteerde aannemer start de voorbereiding, zoals het uitwerken van het vastgestelde ontwerp tot een uitvoeringsdocument, zodat na de bouwvak de wegwerkzaamheden kunnen beginnen. Ook zorgt de aannemer
ervoor dat de nutsbedrijven voor de bouwvak al kunnen starten met werkzaamheden aan kabels en leidingen. Van 1 juli starten de voorbereidingen ook al zichtbaar op straat.

Omleidingsroute

In de oorspronkelijke plannen voor de verkeersmaatregelen op de Oudeweg is aangeven dat tijdens de uitvoering extra capaciteit nodig is op Amsterdamsevaart om het doorgaande verkeer van de Oudeweg te kunnen omleiden. Na aanbesteding blijkt dat de geselecteerde aannemer kiest voor een zeer
gunstige fasering. Hierbij kan het inkomende verkeer (richting centrum) tijdens de uitvoering toch altijd via de Oudeweg blijven rijden. Dit inkomende verkeer leiden we hierdoor niet via de Amsterdamsevaart om. De plantenbakken hoeven daarom niet verwijderd te worden.
Het doorgaande verkeer op de Oudeweg de stad uit (richting Ikea en A9) wordt conform de plannen wel omgeleid via de Amsterdamsevaart. Dit omgeleide doorgaande verkeer kan gebruik maken van de al beschikbare 2 rijstroken staduitwaarts op de Amsterdamsevaart.

Plantenbakken

De huidige plantenbakken op de Amsterdamsevaart worden wel nog door de onderhoudsaannemer geinspecteerd en onderhouden.

Planning

Over de exacte planning van de werkzaamheden en de omleiding tijdens de werkzaamheden worden direct betrokken bewoners en ondernemers komende tijd verder geinformeerd door Heijmans. Voor de start van de werkzaamheden worden verkeersdeelnemers ook geinformeerd over de omleidingsroute.