Nederlandse Betonproductenindustrie: Herstart onderhandelingen 2015


Nederlandse Betonproductenindustrie: Herstart onderhandelingen 2015

Geplaatst op 18 juni 2015
[IMG]

Op 17 juni hebben werkgevers en werknemers besloten weer een poging te gaan ondernemen om in goed overleg tot nieuwe arbeidsvoorwaardelijke afspraken te komen. Dat is op zich natuurlijk vermeldenswaardig, zeker gezien het feit dat het overleg al geruime tijd stil lag.

Dinsdag 25 augustus is de dag. Zoals jullie weten behouden we ons altijd het recht voor om tijdens de onderhandelingen met nieuwe of aanvullende afspraken te komen. Mochten er van jullie kant dus voorstellen zijn die onder die categorie vallen laat mij dat dan weten.

Prominent punt op vele onderhandelingstafels is het onderwerp Duurzame Inzetbaarheid. Met het achter de horizon verdwijnen van pre-vut en VUT-regelingen, pre-pensioenregelingen en het opschuiven van de AOW-leeftijd dringt langzaam weer het besef door dat een hele prestatie is als je op een
gezonde manier je pensioen weet te halen.

Naast energie die je vaak van werken krijgt blijft het over het algemeen toch ook een vermoeiende bezigheid.
Dat in combinatie met het gegeven dat de mens vanaf z'n 25ste toch - of we dat leuk vinden of niet - inboet aan vitaliteit, noodzaakt er toe daar, in welk Duurzaam Inzetbaarheidsbeleid dan ook, nadrukkelijk rekening mee te houden.

Je kunt lang genoeg blijven ontkennen dat je ouder wordt. Je doet er alles aan om eeuwig jong te blijven.
Het kan echter geen kwaad er wel rekening mee te houden.

Vragen?

Voor meer informatie over het bovenstaande kun je contact opnemen met John Kapteijn

Informatie

Sectoren: Industrie en Handel
Branche: Betonproductenindustrie
Geplaatst in: Actueel Nieuws