Inwoners Schoondijke geinformeerd over dodelijke brand


Inwoners Schoondijke geinformeerd over dodelijke brand

Laatste update:
18-06-2015 | 14:34

Schoondijke - Vrijdag ontvangen alle huishoudens in Schoondijke van de gemeente Sluis en de politie een brief met uitleg over het politieonderzoek naar de dodelijke brand aan de Dorpsstraat.

De brief wordt verspreid na signalen dat inwoners benieuwd zijn hoe het onderzoek tot nu toe is verlopen. In de nacht van maandag 18 op dinsdag 19 augustus 2014 werd het levenloze lichaam van Paul du Fosse gevonden in zijn verbrande woning aan de Dorpsstraat in Schoondijke. Uit de sectie bleek
dat het slachtoffer door een misdrijf om het leven was gekomen. De politie is destijds een onderzoek gestart en heeft in de woning en de omgeving minutieus sporenonderzoek gedaan. Van alle sporen, die mogelijk afkomstig zouden kunnen zijn van geweld tegen het slachtoffer en ook van sporen die
de brand hebben veroorzaakt, zijn monsters afgenomen. Vervolgens zijn sporendeskundigen van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) hiermee aan de slag gegaan.

Informatie

Diverse buurtbewoners zijn door rechercheurs benaderd en bevraagd of zij mogelijk iets verdachts hebben gezien voor - en na de brand. Enkele aangedragen tips zijn helemaal nagelopen. Ook heeft het onderzoeksteam het leven van Du Fosse zover als mogelijk in kaart gebracht. Hiervoor hebben o.a.
familie, vrienden en kennissen informatie gegeven.

Zoektocht

Ondanks alle inspanningen van de politie en het NFI zijn er nog geen verdachten in beeld gekomen. Dit betekent niet dat deze zaak op de plank is gelegd. De zoektocht naar de 'gouden' tip, die opheldering moet geven over de gebeurtenissen in die bewuste nacht in augustus, is nog steeds gaande.

Hebt u nog informatie of vragen?

Hebt u alsnog informatie, die voor het onderzoek van belang kan zijn? Meld dit dan bij de politie via 0900-8844. Belt u liever anoniem: 0800-7000. Wie weet wordt deze laffe daad jegens Paul du Fosse alsnog opgelost. Ook bestaat de mogelijkheid om met vragen en gevoelens van onveiligheid, die
mogelijk leven, zich te wenden tot de politie of de gemeente. De contactgegevens van de gemeente staan op www.gemeentesluis.nl.