Gemeente Cranendonck / Actueel / Laatste nieuws / Budel-Dorplein op ..


[IMG]

Met het op pad sturen van de dorpsomroeper hebben wethouder Frans Kuppens van Cranendonck en projectdirecteur Henri Schouten van Actief Bodembeheer de Kempen het officiele startsein gegeven voor Plein Publiek.

Dit groots opgezette regionale evenement vindt plaats op 28 juni aanstaande op het plein bij De Cantine in Budel-Dorplein en is gratis toegankelijk.

Slotevenement
Plein Publiek is het regionale slotevenement van ABdK. ABdK heeft zich de afgelopen vijftien jaar gericht op onderzoek, voorlichting en aanpak van de met zware metalen verontreinigde bodem. Het evenement vindt plaats op een steenworp afstand van de zinkfabriek in Budel-Dorplein. De
restproducten (zinkassen) uit onder meer deze fabriek zijn in het verleden in de hele regio gebruikt als goedkope verharding voor wegen, maar bleken jaren later oorzaak van de bodemverontreiniging. "Vijftien jaar lang is er zowel in Cranendonck als in de hele regio eromheen een enorme
inspanning geleverd om ons leefmilieu weer gezond te krijgen. Door juist deze plek te kiezen voor een feest waarin de leefomgeving de rode draad is, is de cirkel weer rond", zegt wethouder Kuppens.

Samenwerking
ABdK organiseert Plein Publiek samen met de mensen voor en met wie de afgelopen vijftien jaar is gewerkt, zoals de gemeente Cranendonck en het buurtplatform Dorplein Uniek. Meer informatie over Plein Publiek en alles wat er te doen is, kunt u op www.dorpleinpubliek.nl vinden.