Veel belangstelling voor verkoop reststroken


Ruim 60 inwoners uit de wijk De Gentiaan kwamen maandag 15 juni af op de informatieavond over de verkoop reststroken/groenstroken aan particulieren.
Voor de bemiddeling van het aan- en verkopen van de gemeentelijke reststroken is de organisatie Intersolum door de gemeente ingehuurd.

De gemeente nodigt de inwoners van De Gentiaan uit om stroken grond die rechtstreeks grenzen aan eigen grond, aan te kopen van de gemeente. Er is door de gemeenteraad een vaste prijs voor dergelijke grond vastgesteld: EUR 85,- per m2. Indien iemand een strook op het oog heeft, kan hij/zij die
aan de gemeente kenbaar maken. Gezamenlijk wordt dan gekeken of de strook aan de randvoorwaarden voldoet die gelden om verkoop mogelijk te maken.

Van huur naar koop

Het is in veel gevallen ook mogelijk om grond aan te kopen die nu gehuurd wordt. Voor huurders is koop mogelijk aantrekkelijk, omdat de gemeente besloten heeft om de huren van reststroken in vijf jaar tijd op te trekken naar een marktconforme huurprijs van EUR13,50 per m2 per jaar.

Op de website van de gemeente vindt u meer informatie en antwoordformulieren om uw koopinteresse in reststroken aan de gemeente kenbaar te maken. De organisatie Intersolum neemt vervolgens namens de gemeente contact op met de kandidaat-koper en bespreekt met u de (on)mogelijkheden.

Vragen over verkoop van reststroken kunnen via de e-mail gestuurd worden naar: groenstroken@sonenbreugel.nl.