Brabantse moordzaak in Bureau Hengeveld en Opsporing Verzocht


Brabantse moordzaak in Bureau Hengeveld en Opsporing Verzocht

Laatste update:
18-06-2015 | 14:42

Utrecht/Valkenswaard - Opsporingsprogramma's Opsporing Verzocht en Bureau Hengeveld besteden volgende week uitgebreid aandacht aan de zogenoemde 'Oudjaarsmoord' in het Brabantse Valkenswaard.

Het 33-jarige slachtoffer werd in de vroege ochtend van woensdag 31 december 2014 dood aangetroffen in zijn bedrijf aan De Vest in Valkenswaard. Hij bleek te zijn dood geschoten. Sindsdien is de politie bezig met een groot onderzoek. Er werken zo'n twintig rechercheurs aan de zaak.

Schutter

In de uitzendingen worden beelden getoond van het schietincident, de schutter en de vermoedelijke vluchtauto. Later werd vermoedelijk dezelfde auto brandend aangetroffen in de omgeving van de Vest. Deze bleek gestolen te zijn tussen 27 oktober en 11 november 2014 aan de Lepelenburg in Utrecht.
Eveneens werd een in Utrecht gestolen set kentekenplaten aangetroffen.

Getuigen

Vanwege deze duidelijke link met Utrecht (en omgeving) heeft de politie Oost-Brabant besloten het opsporingsprogramma Bureau Hengeveld in te schakelen. De politie hoopt uiteraard dat zoveel mogelijk mensen in Utrecht en omgeving de uitzending bekijken. Hopelijk levert dit ons waardevolle
getuigen, tips en informatie op voor het verder onderzoek. Hetzelfde geldt uiteraard voor de uitzending in het landelijke opsporingsprogramma Opsporing Verzocht.