Doe mee met Plastic Madonna project


18 June 2015 15:43

Helpt u mee het zwerfafvalprobleem onder de aandacht te brengen? U kunt een verzamelbak aanvragen waarin u plastic flessen (PET) verzamelt. Wij regelen de afvoer naar een centraal punt. Alle ingezamelde flessen worden gedoneerd aan het Plastic Madonna project.

Plastic Madonna project

De Plastic Madonna is een beeld van een moeder die haar kind borstvoeding geeft. Het is gemaakt van gerecycled plastic zwerfafval (PET-flessen) en circa 12 meter groot. Het zal in 2016, tijdens de Olympische Spelen, op het strand van Rio de Janeiro te bezichtigen zijn. De Plastic Madonna is
een initiatief van stichting Klean. De gemeente 's-Hertogenbosch wil hier graag aan meewerken.

Meedoen

Het Plastic Madonna project is erop gericht om mensen te motiveren om zwerfafval op te ruimen. Van maart tot en met september 2015 komen overal in Nederland verzamelbakken te staan waarin zwerfafval gedeponeerd kan worden.

U kunt zelf een verzamelbak beheren. Deze kunt u thuis of op een openbare plaats neerzetten. Denk bijvoorbeeld aan een bibliotheek, sportclub, kerk of supermarkt. U geeft eenmaal per week door hoeveel flessen er zijn ingezameld. De gemeente haalt de verzamelbak op als deze vol zit.

Aanmelden

Wilt u een verzamelbak ontvangen? E-mail dan onderstaande gegevens naar verzamelbakken@stichtingklean.nl en naar l.graus@s-hertogenbosch.nl.

* Uw naam (wordt niet gepubliceerd, tenzij u dat wilt).
* Adres, zodat we u posters kunnen sturen (wordt niet gepubliceerd, tenzij u dat wilt).
* De plaats waar de bak komt te staan (adres met huisnummer en plaats).
* Een foto van waar de bak staat (dit kan op een later moment.) Graag de bak en de omgeving herkenbaar op de foto.



Meer informatie

Lees meer over het Plastic Madonna project in de onderstaande PDF en bezoek de website www.plasticmadonna.nl

Bestanden:
Plastic_madonna_meer_informatie.pdf67 K