D66 en VVD vragen over verplaatsen Eenhoorn beantwoord


Grote Kerkstraat

Het college gaat coffeeshop de Eenhoorn verplaatsen naar de Neiuwesteeg. Bewoners van de Nieuwesteeg, Bagijnestraat, Heer Ivostraatje, Bollemansteeg, Sint Anthonystraat en de Grote Kerkstraat hebben bezwaar tegen deze verplaatsing. Hiervan is de raad recent op de hoogte gesteld.

Communicatie

De gemeente was al in april 2014 op de hoogte van de verhuizing van coffeshop De Eenhoorn. Het heeft een jaar geduurd voordat de omwonenden op de hoogte zijn gesteld. In schriftelijke vragen aan het college willen de fracties van D66 en VVD weten waarom het college zo lang heeft gewacht met
het informeren van de omwonenden. Zij vragen ook of het college het met hen eens is dat communicatie beter en eerder had gekund. Het college heeft aangegeven toezicht en handhaving in het gebied te gaan intensiveren. De fracties van D66 en VVD willen van het college weten waarom dat nu pas
gaat gebeuren, terwijl er al langer klachten zijn over overlast in de buurt.

Antwoord

In zijn antwoord zegt het college zich voor te kunnen stellen dat omwonenden verrast zijn door de komst van de coffeeshop. Er zijn mogelijkheden om in de toekomst omwonenden eerder te informeren. Het (onverplicht) publiceren van een aanvraag wordt nader uitgewerkt in de Nota Bijzondere wetten.
Er waren tot vorige week slechts twee meldingen over overlast gedaan. Naar aanleiding van de klachten is inmiddels het toezicht geintensiveerd.

Schriftelijke vragen

Wilt u meer weten over schriftelijke vragen? Op de webpagina schriftelijke vragen leest u meer over de vragen en antwoorden. Hier vindt u ook een overzicht van alle ingediende schriftelijke vragen.