Prinses Laurentien en Raad van Kinderen op bezoek


18 juni 2015

Vandaag hebben 37 leerlingen van groep 7 van de WereldKidz Palet School uit Maarssen op het hoofdkantoor van Connexxion de directie duurzaam advies gegeven. Via het Missing Chapter project, waar Laurentien van Oranje-Nassau oprichter en directeur van is, vormen zij de `Raad van Kinderen'.

De leerlingen hebben twee weken geleden eerst onderzoek gedaan op de werkplaats van Connexxion. Met die ervaring op zak zijn zij aan de slag gegaan met de vraag: "Hoe kan Connexxion het openbaar vervoer in Nederland duurzamer maken?". Met veel trots presenteerden de leerlingen vandaag hun
bevindingen aan Bart Schmeink en Anne Marie van der Wijst, de Raad van Bestuur van Connexxion. Dit leidde tot verrassende inzichten en perspectieven. Prinses Laurentien begeleidde de middag.

Beleving in de bus vinden de leerlingen heel erg belangrijk, met USB aansluitingen op elke stoel, veel beenruimte en vooral ook een vrolijke buschauffeur. "We willen frisse lucht en raampjes die open kunnen." Ook op het gebied van duurzaamheid zitten de leerlingen boordevol ideeen: "De bus
moet zonnepanelen hebben op het dak en windmolentjes die energie opwekken". Om meer reizigers in de bus te krijgen zal de bus er ook mooi uit moeten zien: "een glow-in-the-dark bus, zodat mensen die in de auto voorbij rijden denken: zat ik maar in die coole bus!".