Conferentie Wetenschap & Maatschappij in gesprek (Science for Society)

Op donderdag 18 juni 2015 houdt het Rathenau Instituut de Conferentie Wetenschap & Maatschappij in gesprek (Science for Society), op verzoek van de Nationale Wetenschapsagenda. Het is de eerste keer in de Nederlandse geschiedenis dat ingediende vragen voor de wetenschap op deze wijze gespreksonderwerp zijn. De resultaten van deze conferentie worden aan het einde van de dag aangeboden aan Beatrice de Graaf en Alexander Rinnooy Kan, voorzitters van de Kenniscoalitie. Zij nemen de uitkomsten mee bij de totstandkoming van de Nationale Wetenschapsagenda die eind november 2015 gereed is.

Melanie Peters, directeur Rathenau Instituut: Wij zorgen op deze conferentie dat de samenleving mee kan praten over de verrijking van de vragen die onder de noemer 'breed maatschappelijk' zijn ingediend via de site van de Nationale Wetenschapsagenda (www.wetenschapsagenda.nl). Ons doel is om te laten zien dat een gesprek met de samenleving leidt tot verrijking en verdieping van de ingediende vragen aan de wetenschap.'

Peters: 'Wij gaan de ingediende vragen niet zelf beoordelen of wegstrepen. Door alle maatschappelijke kanten te belichten, hopen we de vragen duidelijker te krijgen. Waar moeten wetenschappers vooral aan denken als ze aan de slag gaan met deze vragen? Over welke nationale en internationale ontwikkelingen maken mensen zich nu zorgen als we kijken naar de ingediende vragen?

Lees hier het volledige programma van de conferentie: http://www.wetenschapsagenda.nl/science-for-society/

Over het Rathenau Instituut

Het Rathenau Instituut stimuleert de publieke en politieke meningsvorming over wetenschap en technologie. Daartoe doet het instituut onderzoek naar de organisatie en ontwikkeling van het wetenschapssysteem, publiceert het over maatschappelijke effecten van nieuwe technologieen, en organiseert het debatten over vraagstukken en dilemma's op het gebied van wetenschap en technologie.