Pitch Burgerondernemingen op 18 juni 2015

Pitch Burgerondernemingen op 18 juni 2015

26 mei 2015

Op donderdag 18 juni vindt de Pitch Burgerondernemingen plaats. Met burgerondernemingen worden lokale bewonersinitiatieven bedoeld die maatschappelijke opgaven op een bedrijfsmatige manier willen aanpakken. Maar liefst zes Burgerondernemingen uit Overijssel `pitchen' hun plan voor een deskundige jury: een gebiedsontwikkelingsorganisatie, een zorgcooeperatie, een sportclub met maatschappelijke plus, een professionele vrijwilligersbank en een organisatie gericht op hulp aan financieel minder draagkrachtige mensen.

De zes burgerondernemingen presenteren hun plannen aan een jury van mogelijke financiers. Deze jury,met expertise over bankfinanciering, crowdfunding, ondernemen en marketing, beoordeelt de vier pitches en bijbehorende businessplannen. De jury adviseert en coacht de initiatieven met betrekking tot het financieren van hun plannen en kan eventueel ook zelf daadwerkelijk financieel bijdragen. Afhankelijk van de professionaliteit en het toekomstperspectief financiert de jury zelf een deel van het benodigde kapitaal. Aan het eind van de avond wordt er ook een publieksprijs uitgereikt ter waarde van EUR 1.000.

De pitches

* Kinderboerderij Wezenlanden (Zwolle): Een kinderboerderij die met zorg- en recreatietaken een bredere aanpak kiest.

* BWIH (Blijven wonen in Hengevelde): Een zorgcooeperatie die zich erop richt op oudere mensen en mensen met een beperking toch blijvend te kunnen laten wonen in het dorp.

* Eetcafe Sportclub Enschede: Een voetbalvereniging die de voetbalkantine transformeert tot huiskamer van de buurt.

* Lutten Leeft (Lutten, gem. Hardenberg): Een zeer grote groep vrijwilligers die op een professionele manier worden ingezet.

* Gebiedscooeperatie IJsseldelta (Kampen): Een door de overheid gefinancierd Nationaal Landschap wil nu transformeren tot gebiedscooeperatie van, voor en door burgers zelf.

* Doors Wide Open (Goor); Een helpende hand bij stille armoede, opgezet door een groep maatschappelijk betrokken burgers en ondernemers.

De jury

Alle plannen worden beoordeeld door een deskundige jury. De jury bestaat uit:

Dorine Putman, dagvoorzitter (ASN Bank), Piet de Noord (KNHM), Bas Arends (Oranjefonds), Rositha Egberink (Rabobank) en Martijn Arnoldus (Voorjebuurt.nl).

Locatie | Programma

De pitch wordt gehouden in de Statenzaal van het Provinciehuis in Zwolle aan de Luttenbergstraat 2.

Ontvangst (met broodjes) is vanaf 18.00 uur.

Het programma loopt van 19.00 tot 21.45 uur waarna afgesloten wordt met een drankje.

Bent u erbij? | Aanmelding

Bent u zelf ook betrokken bij een burgerinitiatief? Wilt u leren van anderen hoe u uw initiatief kunt omvormen tot een burgeronderneming? Kom dan op 18 juni 2015 naar het Provinciehuis in Zwolle. Deelname is gratis, alleen even aanmelden bij info@stimuland.nl.

Twitter

Vooraf en tijdens de pitch worden reacties en vragen weergegeven via Twitter:

https://twitter.com/hashtag/pbov

Wilt u zelf reageren? Gebruik dan de hashtag #pbov

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Harry Roetert of Imke Bardoel van Stimuland, (0529) 47 81 80.