Teddy Bear Hospital in het LUMC

Categorie : bijeenkomst

Datum : 15 juni 2015 - 19 juni 2015

Tijdstip : 08:30 - 15:30 uur

Lokatie : LUMC, Gebouw 2

Organisator : International Federation of Medical Students' Associations (IFMSA)

Omschrijving

Elk jaar wordt er met veel enthousiasme een Teddy Bear Hospital week georganiseerd in het LUMC. Scholen in de regio Leiden worden hiervoor uitgenodigd en op de woensdagmiddag is er een speciale gelegenheid voor de kinderen van LUMC-medewerkers om deel te nemen. In totaal deden er vorig jaar

zo'n 900 kinderen en 112 studenten mee.

Aanmelden

Basisscholen in Leiden en omgeving zullen in februari uitgenodigd worden per brief. Mocht u tegen die tijd geen uitnodiging hebben ontvangen en toch als school geinteresseerd zijn, neem dan vooral contact met ons op! Ook internationale scholen zijn van harte welkom.

Informatie voor scholen

De kinderen komen met hun begeleiders (leerkrachten, ouders) en knuffel 'beer' naar de hal van het onderzoeksgebouw in het LUMC (gebouw 2) om daar ontvangen te worden door de commissieleden van het TBH. Hierna zullen ze samen met de studenten de (zieke) knuffel onderzoeken en hem vervolgens beter maken. In totaal zal het bezoek aan het TBH ongeveer anderhalf tot twee uur duren. Daarnaast wordt er enkele weken voor aanvang van de TBH week lesmateriaal naar de deelnemende scholen gebracht. Hiermee kan het thema "ziek zijn" in de klas behandeld worden om alvast wat kennis op te doen en in de juiste stemming te komen. Belangrijk: Voor de ouders en leerkrachten is er in een aparte ruimte met koffie en thee beschikbaar aangezien het de bedoeling is dat de kinderen alleen naar de berendokters gaan.

Informatie voor studenten

Als voorbereiding op het TBH krijgen de geneeskundestudenten eerst een introductie op de informatieavond (datum volgt nog). Op deze avond zullen de taken van de verschillende functies: apotheker, arts, gipsmeester etc. worden toegelicht. Daarnaast zal er een praatje gehouden worden over de omgang met kinderen en hoe wij er samen een BERE-gezellige week van kunnen maken. Op de tafels zullen pleisters, verband, gips en instrumenten tot jullie beschikking zijn. Neem vooral ook jullie witte jas, stethoscoop, ooglampjes, reflexhamers e.d. mee! Het Teddy Bear Hospital zal uitgerust zijn met een operatiekamer, een apotheek, roentgenapparaat en meerdere verschillende onderzoeksruimtes waar de kinderen hun knuffelbeer samen met jou helemaal zullen genezen. Zijn jullie geinteresseerd? Houd dan vooral de posters en college praatjes in de gaten!

Meer informatie

IFMSA-Leiden

t.a.v. Tom Huberts, Voorzitter TBH-Leiden

tbh.leiden@ifmsa.nl