Kom naar de Praktijkdag Bio-energie op 18 juni

Waar liggen de kansen voor Nederland in de bio-energie? Is er perspectief op succesvolle business cases? En hoe kunnen bio-energie en biobased economy elkaar versterken? Op onder andere deze vragen krijgt u antwoord op de 10^e Praktijkdag Bio-energie van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) in de Apenheul te Apeldoorn. Meld u nu aan en laat u inspireren door ondernemende sleutelfiguren en marktpartijen in de bio-energie en de biobased economy die oog hebben voor de kansen van het gebruik van biomassa.

Programma

De dag begint met excursies naar locaties in de omgeving van Apeldoorn, bijvoorbeeld naar Attero Wilp. Dit bedrijf biedt duurzame oplossingen voor gft-afvalstromen. Of breng een bezoek aan kringloopboerderij ECOFERM, waar restproducten van de intensieve veehouderij (mest, ammoniak, CO2 en warmte) worden gebruikt voor de productie van algen, kroos, biogas, elektriciteit, warmte en schoon water. Laat u rondleiden, inspireren en enthousiasmeren. Bij terugkomst van uw excursie staat in de Apenheul een biologische lunch voor u klaar.

Lezingen van sleutelfiguren in de bio-energie

Tijdens het plenaire middagprogramma geven duurzaam ondernemer Aart van Veller en Merei Wagenaar van het ministerie van Economische Zaken (Energie en Duurzaamheid) hun visie op de kansen voor bio-energie in de biobased economy. Bert Stuij (RVO.nl) is uw dagvoorzitter. Hij leidt het plenaire gedeelte van de Praktijkdag Bio-energie 2015. Daarna volgt verdieping in verschillende deelsessies. De dag sluiten we af met een netwerkborrel.

Aanmelden

Het volledige programma vindt u op de website van Praktijkdag Bio-Energie 2015. Hier kunt u zich ook aanmelden.

Contact

Heeft u vragen over het programma of over uw registratie? Neem contact op met de organisatie van de Praktijkdag via:

T (030) 275 96 29

E info@praktijkdagbioenergie2015.nl

Bio-energie

Bio-energie is energie die wordt opgewekt uit organisch materiaal (biomassa), bijvoorbeeld mest, hout, snoeiafval, gft, vezels of plantaardig en dierlijk vet. Bio-energie is hernieuwbare energie omdat de inzet van planten en bomen als brandstof netto geen CO2-emissie oplevert. RVO.nl stimuleert bio-energie in opdracht van het ministerie van Economische Zaken.