Benefiet tijdens Hoornse Stadsfeesten voor door brand getroffen Melody Line

Het muzikale hart van Amsterdam werd eind vorige maand zwaar getroffen door een brand. Een groot gedeelte van muziekcentrum Melody Line ging in vlammen op. Veel muzikanten zijn naast al hun instrumenten ook hun levenswerk kwijt.

Tal van deze muzikanten treden op tijdens de Hoornse Stadsfeesten. Daarom heeft de Stichting Hoornse Stadsfeesten samen met Muziekcafe Backstage en Radio 501 de handen ineen geslagen en komen zij gezamenlijk in actie. Zo wordt er onder meer een veiling gehouden. Deze vindt plaats op vrijdagavond 19 juni in Muziekcafe Backstage.

Voor de 17e editie van de Hoornse Stadsfeesten die op 19, 20 en 21 juni aanstaande in de Hoornse binnenstad worden gehouden, zijn vijf van de bands die bij Melody Line hun thuisbasis hadden, benaderd voor een optreden. Zeker twee bands zijn door de brand alles kwijtgeraakt. Daarom is het nog twijfelachtig of zij daadwerkelijk op de Hoornse Stadsfeesten zullen spelen.

Inzameling en veiling

Stichting Hoornse Stadsfeesten, Muziekcafe Backstage en Radio 501 komen in actie om de zwaarst getroffen bands, bestaande uit jonge en beginnende muzikanten, en natuurlijk Melody Line te helpen. Dat gebeurt in de breedste zin des woords door alle bands en artiesten, sponsors en vrijwilligers van de Hoornse Stadsfeesten te vragen om te helpen. Daarnaast wordt op vrijdagavond 19 juni, de eerste avond van de Hoornse Stadsfeesten, in Muziekcafe Backstage een veiling gehouden.

Onnavolgbare veilingmeester Wouter Hakhoff veilt de kavels, waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan het fonds voor Melody Line. Het geld wordt verdeeld onder de zwaarst getroffen bands. Iedereen die dit initiatief wil steunen, kan meedoen. Te denken valt aan:

- uitvoeren van hand- en spandiensten: zoals schilderen van een tijdelijk of nieuw pand van Melody Line

- beschikbaar stellen van muziekinstrumenten die je speciaal voor dat doel aanschaft of uit eigen voorraad kan leveren

- beschikbaar stellen van artikelen voor de veiling;

- cash sponsoring.

Elke inspanning, hoe groot of klein ook, wordt gewaardeerd. In overleg met de organisatie beoordelen wij aangeboden goederen en diensten op bruikbaarheid.

Doneren of meewerken?

Een ieder die een bijdrage wil leveren, kan een e-mail sturen naar info@hoornsestadsfeesten.nl met als onderwerp 'Melody Line benefiet'.