Ernstige verkeershinder rond Arnhem/Nijmegen

A50 dicht na ongeval
Rijkswaterstaat waarschuwt weggebruikers rondom Arnhem/Nijmegen voor ernstige verkeershinder op donderdagmiddag 18 juni. Op de A50 is tussen de knooppunten Grijsoord en Valburg ter hoogte van Renkum een vrachtwagen door de middenberm gereden en gekanteld.

Richting het noorden (Arnhem) is de rijbaan dicht, verkeer wordt via de af- en oprit Renkum langs het ongeval geleid. Richting het zuiden (Eindhoven) is er slechts een rijstrook beschikbaar voor het verkeer. Rijkswaterstaat heeft omleidingsroutes ingesteld, onder andere via de Pleijroute aan de oostkant van Arnhem (A325/N325).

Rijkswaterstaat doet er alles aan om de weg zo snel mogelijk weer open te stellen. De opruim- en herstelwerkzaamheden zijn in volle gang en duren naar verwachting nog tot 17.00 uur. De werkzaamheden bestaan uit onder andere het opruimen van de lading stenen die de vrachtwagen vervoerde, de berging van de betrokken voertuigen en spoedreparaties aan asfalt en vangrail. Later vanavond volgen naar verwachting nog aanvullende herstelwerkzaamheden. Deze worden uitgesteld tot na de avondspits, zodat het verkeer tijdens de drukke donderdagavondspits gebruik kan maken van de A50.

Rijkswaterstaat roept weggebruikers op om de actuele verkeersinformatie in de gaten te houden, omleidingsroutes te volgen en de reis waar mogelijk uit te stellen.