Informatiebijeenkomst nieuwe Breukelerbrug

Verbinding over Amsterdam-Rijnkanaal vier weken dicht

18-06-2015 | Rijkswaterstaat Midden-Nederland | persbericht

Rijkswaterstaat vervangt half augustus de bijna 60 jaar oude Breukelerbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal. Tegelijkertijd vernieuwt de gemeente Stichtse Vecht de aansluitende wegen. Het combineren van de werkzaamheden van gemeente en Rijkswaterstaat scheelt aanzienlijke hinder.

Toch brengen de werkzaamheden onvermijdelijk hinder met zich mee. Om inwoners en andere belanghebbenden zo goed mogelijk te informeren, is op 2 juli van 18.30 uur tot 21.30 uur een informatiebijeenkomst in het Broeckland College aan de Engel de Ruijterstraat 40 te Breukelen.

Bouwmedewerkers in oranje werkkleding voor Breukelerbrug in aanbouw, in loods.

Nu de aanpak helemaal bekend is, krijgen geinteresseerden in deze bijeenkomst gedetailleerde informatie over de werkzaamheden, de planning, de verwachte verkeershinder en de omleidingen. Om 19.00 uur presenteren Rijkswaterstaat en de gemeente Stichtse Vecht de aanpak. Op de speciale infomarkt is er gelegenheid om vragen te stellen aan de aanwezige specialisten. Aanmelden voor deze bijeenkomst is niet nodig.

Planning

De afsluiting van de Breukelerbrug en brugopritten staat gepland van maandag 27 juli 06.00 uur tot maandag 24 augustus 06.00 uur. De brug blijft wel toegankelijk voor fietsers, voetgangers en hulpdiensten, met uitzondering van het weekend van 15 en 16 augustus. Dan vindt de brugwissel plaats.

Bredere brug

De nieuwe Breukelerbrug is breder dan zijn voorganger en krijgt een veiligere wegindeling. Aan de noordzijde van de brug komt een breed fietspad in twee richtingen en aan de zuidzijde ligt straks het voetpad. Daarnaast wordt de doorvaarthoogte vergroot, zodat hogere containerschepen onder de brug door passen.

Brugopritten

Tegelijk met de werkzaamheden aan de brug vernieuwt de gemeente Stichtse Vecht beide brugopritten vanaf de rotondes Stationsweg (station) en Straatweg (Breukelen-Centrum). Zo krijgt de weg een nieuwe asfaltlaag. Bovendien wordt aan de noordzijde een breder fietspad in twee richtingen gerealiseerd, zodat dit aansluit op de indeling van de nieuwe brug.

Meer informatie

Voor meer informatie over de nieuwe brug: kijk op de projectpagina Breukelerbrug of bel 0800 - 8002 (gratis, maandag tot en met vrijdag tussen 07.00 uur en 20.00 uur, in het weekend en op feestdagen van 10.00 tot 18.30 uur). Voor meer informatie over de vernieuwde brugopritten: kijk op de website van Stichtse Vecht of bel naar de gemeente via 14 - 0346 (tijdens kantooruren).