Vliegerfestival zondag 21 juni


19 juni 2015

Zondag 21 juni wordt van 11.00 tot 17.00 uur het Vliegerfestival aan de Maasboulevard in Spijkenisse gehouden. Voor aanvang van het festival start Borders for Joy om 10.00 uur met een van de eerste frisbeewedstrijden voor bordercollies. Ze organiseren de hele dag frisbeewedstrijden voor honden
in diverse categorieen waar in totaal zeventig internationale teams aan deelnemen.

Het vliegeren staat zoals ieder jaar centraal op het Vliegerfestival en ook dit jaar zijn er weer tal van grote en bijzondere vliegers te zien. Naast het vliegeren zijn er weer allerlei leuke activiteiten voor de kinderen, zoals een eigen vlieger in elkaar knutselen en uitproberen. Er is op
het festival ook een kraam waar je een vlieger kunt kopen.

Vliegers bewonderen

Dit jaar zijn er veel grote vliegers te bewonderen. Diverse teams houden demonstraties en allerlei bijzondere vliegers hangen in de lucht. Het is een echt spektakel om te aanschouwen.

Zelf vliegers knutselen

Kinderen kunnen zelf een vlieger in elkaar zetten en zo mooi maken als ze willen. Hierna kunnen ze lekker gaan vliegeren met hun eigen gemaakte vlieger. Er is ruimte genoeg op het prachtige terrein aan de Oude Maas, dus er is plek voor iedereen.

Luisteren naar mooie verhalen

Vanuit bibliotheek Boekenberg worden prachtige verhalen voorgelezen aan iedereen die het leuk vindt om te luisteren.

Hindernisbaan en brood bakken

Scouting Hartelgroep Spijkenisse legt een moeilijke hindernisbaar uit, klaar om te bestormen en het is natuurlijk weer mogelijk om je eigen brood te bakken boven een lekker haardvuurtje.

Verkleden als ridder, prins of prinses

Kleine ridders, prinsen en prinsessen kunnen in vol ornaat op de foto. De kinderen worden gekleed in prachtige kostuums en voelen zich prins of prinses voor een dag.

Onze eigen kinderboerderij

Op het terrein staat onze eigen mini-kinderboerderij. Heerlijk voor de kleintjes om de geitjes en konijntjes van dichtbij te zien en te aaien.

Hondenfrisbee

Borders for Joy organiseert de hele dag frisbee wedstrijden voor honden in diverse categorien. Er doen totaal zeventig teams mee. Zie ook endless-dog-fun.nl.

Springkussen

De kleintjes kunnen zich heerlijk uitleven op het grote springkussen.

Activiteiten SKS

Bij de SKS kan je terecht voor boogschieten, een crea workshop en je kan je laten schminken. Ook is er dit jaar een Battle-run-stormbaan voor de kleintjes.

Koemelken en zo

Altijd al willen koemelken of keihard op de Kop van Jut willen slaan? Dit kan bij onze houten koeien en de Kop van Jut. Er is een clown die creatieve ballonnen maakt voor de kleintjes en ook nog eens gratis suikerspinnen uitdeelt.

Vliegers kopen?

Er is een kraam waar mensen zelf vliegers kunnen kopen.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met A. Sumaiku-Moerkerken.

Persbericht

Datum: 17 juni 2015.
Nummer: 15/PB052.