Opnieuw verdachte aangehouden in onderzoek brandstichting


Opnieuw verdachte aangehouden in onderzoek brandstichting

Laatste update:
22-06-2015 | 15:20

Ermelo - In het onderzoek naar de brandstichting bij een auto aan de Berkenlaan in Ermelo heeft de politie zondag een tweede verdachte aangehouden. Een 43-jarige vrouw uit Ermelo is zondagmiddag bij haar woning aangehouden door de politie.

Donderdag meldde een 52-jarige man uit Ermelo zichzelf al bij de politie, nadat Bureau GLD aandacht besteedde aan deze zaak. Beide verdachten worden verdacht van betrokkenheid bij de brandstichting. De politie onderzoekt nog op welke manier precies de man en de vrouw betrokken waren bij de
brand.

De vrouw is ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. De 52-jarige man is vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris, die zijn hechtenis met 14 dagen verlengd heeft.

Autobrand

De brand woedde in de nacht van donderdag op vrijdag 5 juni aan de Berkenlaan in Ermelo. De auto die in brand stond, stond geparkeerd op een oprit. De auto stond heel dicht bij de voordeur, waardoor de bewoners hun woning aan de voorzijde niet konden verlaten. Zij zijn op advies van de politie
achterin hun tuin gaan staan, terwijl de brandweer het vuur bluste. Naast de uitgebrande auto liepen ook een vlakbij geparkeerde auto en snorfiets schade op. De woning liep aan de zijkant en bij de voordeur schade op.



2015270248