Voedselbos Vlaardingen geopend


Het Voedselbos Vlaardingen is op zaterdag 20 juni onder grote belangstelling officieel geopend. Het Voedselbos Vlaardingen combineert voedselproductie op basis van natuurlijke principes met kansen voor burgerparticipatie, biodiversiteit, natuur- en milieu educatie en ondernemerszin.

Na een welkom door de voorzitter van Stichting Voedselbos Vlaardingen werd de eerste voedselbosoogst uitgereikt aan de organisaties en mensen die het voedselbos mogelijk hebben gemaakt.

Vlierbloesemsiroop

Namens de provincie Zuid-Holland nam gedeputeerde Han Weber het eerste flesje vlierbloesemsiroop in ontvangst. De provincie wil oner andere de biodiversiteit bevorderen en het voedselbos past daar prima bij. Recreatieschap Midden-Delfland, in de persoon van wethouder Arnoud Hoekstra van de
Gemeente Vlaardingen, ontving het tweede flesje. Ook Fonds Schiedam Vlaardingen en alle vrijwilligers ontvingen een fesje siroop uit handen van Annie Boekestein van Agrarische Natuurvereniging Vockestaert.

Daarna openden de kinderen die de vruchten in het voedselbos zullen plukken met een knip van de schaar de poort tot het voedselbos. 's Middags waren er rondleidingen door de voedselbosexperts van het Rotterdams Forest Garden Netwerk.