Invloed verstrekkend besluit bredere trams

22 juni 2015

Het CDA in de Haagse gemeenteraad wil graag dat bewoners, ondernemers, tramgebruikers en andere betrokkenen hun zegje kunnen doen over de grote beslissing die de metropoolregio Rotterdam - Den Haag gaat nemen om nog meer bredere trams aan te schaffen. De vraag is of ook de gemeenteraad mee mag beslissen.

CDA-er Michel Rogier: `'Mijn fractie ziet grote gevolgen bij de verdere invoering van bredere tramvoertuigen in onze stad. Er gaan nu al veel straten op de schop voor de brede randstadrailtrams. Verkeerssituaties worden aangepast, parkeerplekken verdwijnen en trottoirs worden versmald.'' Bij verdere invoering van brede trams voorziet Rogier problemen bij bijvoorbeeld de Paul Krugerlaan, Om en Bij en de Zoutmanstraat, waar ingrijpende veranderingen in de inrichting van de straat en de verkeerssituatie zullen moeten plaatsvinden om de straat geschikt te maken voor de bredere trams. Rogier: `'Ik vind het belangrijk dat wij als gemeenteraad, maar vooral ook diegene die direct gevolgen ondervinden van de aanpassingen mee worden genomen in het vervolg van deze grote besluitvorming en invloed daarop uit kunnen oefenen.''

De CDA-fractie sluit niet uit dat verdere aanschaf van breder trammaterieel voor sommige lijnen de best mogelijke optie is, maar wil dat dit een weloverwogen besluit is waar elke betrokkene zijn of haar mening over mag geven en waarvan de consequenties volledig in kaart zijn.

Download de vragen van Michel Rogier

* Schriftelijke vragen Michel Rogier CDA Den Haag Download >>