Afvalinzameling doen we samen


Sinds een jaar hebben we op Ameland nieuwe containers, waarmee het inzamelen van afval efficienter gebeurt. Bij de introductie van de nieuwe containers hebben we uw aandacht gevraagd voor het juist plaatsen van de bakken aan de straat.

Hoe moet het ook alweer?

1. Plaats de container op minimaal 50 cm afstand van auto's, schuttingen, lantaarnpalen en andere obstakels en zorg dat er geen obstakels tussen de container en de straat staan.
2. Zet de containers in setjes van twee tegen elkaar aan. Plaats uw container tegen de container van de buren aan. Houd tussen de setjes van twee een tussenruimte van minimaal 50 cm.
3. Plaats de container met de opnamekraag naar de weg toe.
4. Plaats de container niet in of binnen vijf meter van een bocht.
5. Plaats de container op een vlakke ondergrond.
6. Plaats de container niet onder een boom of lantaarnpaal.
7. Zet de container niet achter een andere container.
8. Zorg dat het deksel gesloten is en er geen afval op de rand van de container ligt.



Als u gebruikmaakt van een containerzak willen we u vragen, om bij het aanbieden van de container deze zak naar binnen te vouwen. De zak kan namelijk scheuren en afval kan bij het terugplaatsen van de container weer in de bak terechtkomen.

Te volle containers

Met name het niet plaatsen op een logische plek en het aanbieden van te volle containers wordt als storend ervaren. Containers waarvan het deksel niet (goed) sluit, kunnen ervoor zorgen dat afval in de openbare ruimte terecht komt, of dat vogels het uit containers pikken en ergens anders laten
vallen. We verzoeken u vriendelijk hier rekening mee te houden.

Ondernemers: plaats uw container niet te vroeg!

Containers die op maandagochtend geleegd worden, moeten `s ochtends om 07.00 uur aan de straat staan. We willen u dringend verzoeken dit niet in het weekend al te doen en op het moment dat de containers geleegd zijn, deze zo snel mogelijk weer op uw eigen terrein te plaatsen.

* twitter
* facebook
* linkedin
* googleplus