Vandalisme en inbraak


Buurtpreventie en Politie vragen uw aandacht
Helaas vinden er regelmatig inbraken en vernielingen plaats in onze gemeente, bijv.:

* logo BuurtpreventieIn de nacht van zaterdag op zondag 19 april 2015, rond drie uur, is op het speelterrein achter het Beemke te Netersel een groot en vrij nieuw speeltoestel door brandstichting vernield.
* In de nacht van 15 op 16 mei werd een vuilniscontainer, ook in het Beemke in brand gestoken.
* Vorig weekend, in de nacht van 8 juni werden de coniferen bij de basisschool aangestoken. Het spreekt voor zich dat overslaande vonken een grote schade hadden kunnen aanrichten.
Dit vandalisme kost de gemeenschap, ons allemaal dus, zeker een paar duizend euro.
* Op donderdag 11 juni tussen 13.30 en 17.45 uur vond een insluiping plaats (flipperen of met valse sleutel) in een woning aan de Kerkstraat te Hapert. Ontvreemd: sieraden, sleutels, pinpas ING.
* Op vrijdag 12 juni, in de avonduren, werd ingebroken in een woning (tijdens afwezigheid van de bewoners) aan het Albrecht Rodenbachplein te Bladel. Het raam van de voordeur werd met klinkers ingegooid. Ontvreemd: flatscreen, laptop, sieraden en geld.

Heeft u iets gezien of gehoord, meld dit dan bij de politie: 0900-8844.
Ook kunt u dit melden bij de Integraal handhaver/Gemeentelijk Opsporingsambtenaar (GOA), Eef Worm, tel. 0497-361636 / 06-12224256 of de gemeentelijk cooerdinator van Buurtpreventie, Ton Spanjers, tel. 0497-361636 / 06-20840829.

logo Polite




Tips ter voorkoming van inbraak:

Hieronder staat een overzicht van maatregelen die u zelf kunt nemen om uw woning beter te beveiligen:

* Sluit altijd alle deuren en ramen, vergeet ook niet het wc-raampje of ramen en deuren van een garage af te sluiten. Al gaat u maar heel even naar de buren of boodschappen doen. Wanneer een insluiper uw woning binnen kan komen, zonder in te breken, duurt het slechts enkele minuten voordat
hij er met uw spullen vandoor gaat.
* Draai de sloten altijd in het nachtslot. Een deur die alleen op de knip staat, is met een creditcard of hard stuk plastic makkelijk open te maken, de zogenaamde flippermethode. Pas als u de sleutel omdraait, zit de deur echt op slot.
* Leg sleutels uit het zicht, maar op een voor u en uw gezin/medebewoners makkelijk te vinden plaats.
* Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten. Een inbreker kan anders een raam inslaan en zo de deur openen of binnenkomen via de methode van gaatjesboren (de inbreker boort een gat in het kozijn, zo kan hij bij de sleutel en de deurklink aan de andere kant van het kozijn).
* Sleutels buiten verstoppen is niet handig. Deurmat en bloempot zijn geen geheime plaatsen.

Volgende week hebben we meer tips voor u.