Aanleg rotonde mr. G. Groen van Prinstererlaan-Rembrandtweg in schoo..


Gepubliceerd op: 24 juni 2015
Door aanleg van een rotonde kunnen fietsers en voetgangers met voorrang oversteken. De rotonde is een van de maatregelen van het college om de verkeersveiligheid in Amstelveen te vergroten en tevens de doorstroming te verbeteren. Het maatschappelijk draagvlak voor aanleg van de rotonde is
groot.

Locatie

Kruispunt mr. G. Groen van Prinstererlaan-Rembrandtweg omgebouwd naar een rotonde.
De werkgrens is ruimer doordat ook de fietspaden rondom deze kruising worden geasfalteerd.

De uitvoering staat gepland in de schoolvakantie van 2015. Van maandag 6 juli tot en met 16 augustus 2015. Dit om hinder voor scholen, ondernemers, winkeliers, bewoners, fietsers, gemotoriseerd verkeer en openbaar vervoer door werkzaamheden te beperken.

Maandag 17 augustus 2015 beginnen de scholen weer en is de rotonde open voor alle verkeer.

Verkeershinder en stremming

Aannemingbedrijf BAM beperkt de uitvoeringsduur door met meer ploegen te werken, langere werkdagen te maken en zo nodig in weekenden door te werken.
De uitvoering van het werk vindt gefaseerd plaats, waarbij een groot deel van de kruising wordt afgesloten voor het verkeer. Voetgangers hebben wel de mogelijkheid om alle panden te bereiken.

Fase 1, van maandag 6 juli tot en met zondag 2 augustus 2015: Stremming doorgaand verkeer, m.u.v. verkeer afkomstig van mr. G. Groen van Prinstererlaan (westzijde) richting Rembrandtweg zuid (winkels Stadshart). Deze route blijft in deze fase open voor gemotoriseerd verkeer. Overig verkeer
wordt omgeleid.

Fase 2, van maandag 3 augustus tot zondag 16 augustus 2015: Totale afsluiting kruispunt van mr. G. Groen van Prinstererlaan-Rembrandtweg. Al het verkeer wordt gedurende deze twee weken omgeleid.

Op de pagina Werk in uitvoering, Werkzaamheden in Stadshart, Aanleg rotonde mr. G. Groen van Prinstererlaan-Rembrandtweg, staat de laatst beschikbare informatie, waaronder vanaf volgende week ook de omleidingroutes op een kaart te zien zijn.

Zowel vooraankondiging, omleidingroutes en stremmingen staan aangegeven d.m.v. bebording.
Fietsverkeer wordt ook omgeleid. De wijken, winkelcentra, ondernemers zijn gedurende de werkzaamheden bereikbaar (rekening houdend met omleidingsroutes).

Omleiding busverkeer lijn 199

Gedurende de werkzaamheden wordt lijn 199, afkomstig van het Busstation richting Schiphol, omgeleid over de Keizer Karelweg, Graaf Aelbrechtlaan, Rembrandtweg (vice versa).
Het haltepaar bij bakkerij Koolhaas wordt vervangen door het haltepaar op de Rembrandtweg ter hoogte van de Graaf Aelbrechtlaan. Voor nadere informatie zie www.connexxion.nl.

Informatie

Projectleider: dhr. R.P. Verleun, telefoon (020) 540 4911.
Toezichthouder: dhr. B. Klompmaker, telefoon 06 538 68 516 (tijdens uitvoering)
Omgevingsmanager BAM: dhr. A. van 't Ende (1e aanspreekpunt voor directe omgeving en op het werk aanwezig).

Delen op:

* facebook
* linkedin
* nujij

Wilt u meer weten?

* Laan Nieuwer-Amstel 1, 1182 JR Amstelveen
* Bel ons op: (020) 540 49 11
* Contactformulier
* gemeente@amstelveen.nl
* Openingstijden per balie
* Routebeschrijving
* Volg Gemeente Amstelveen op Twitter
* Volg Gemeente Amstelveen op Facebook
* Inschrijven voor de nieuwsbrief: nieuwsbrief@amstelveen.nl