Meer ruimte voor loslopende honden in Park Randenbroek


24 juni 2015Met uw hond genieten van Park Randenbroek. Op sommige plaatsen lijnt u ze aan, op andere niet. Hoe zit het precies? De algemene richtlijn is in Park Randenbroek: honden aan de lijn. Waar dit niet hoeft, staan bordjes. In de losloopgebieden geldt overal een opruimplicht.

Door alle veranderingen in Park Randenbroek mochten de honden bijna nergens meer loslopen. Na een ludieke actie met alle hondenbezitters kwam de actiegroep Honden in Park Randenbroek met de gemeente en de klankbordgroep Park Randenbroek over onze wens om weer een flink losloopwandelgebied met
minimaal drie zwemplekken te creeren. Een afscheiding met struiken was het beste compromis om zowel de hond los te laten lopen als een deel van de kwetsbare oever te beschermen. Nu kan de hond los lopen langs de Heiligenbergerbeek vanaf de Bisschopsweg tot en met de A28.

De gemeenteraad stemde in mei 2015 unaniem in met het voorstel. De haag langs het voetpad bij de Heiligenbergerbeek is vervolgens geplant door leden van de actiegroep, de klankbordgroep, schoolkinderen en vrijwilligers die zich actief inzetten voor dit park.

De nieuwe hondenwandelkaart Park Randenbroek vindt u binnenkort op de website van de gemeente: www.amersfoort.nl/honden. Voor 1 september worden de bordjes in het park geplaatst.

Facebook Twitter LinkedIn NuJij Email