Wie verdient de Burgemeester Henk Willems cultuurprijs dit jaar?


De prijsuitreiking van de Burgemeester Henk Willems Cultuurprijs vindt plaats op 27 juni a.s. tijdens het open podium van `Ongehoord' in de Poort van Heusden. De winnaar ontvangt een geldbedrag van maar liefst EUR 1.000 en een sculptuur die ontworpen is door Dorothe Jehoel. Zowel degene die de
prijs wint en degenen die niet hebben gewonnen krijgen bericht voor 27 juni 2015.

In februari deed het gemeentebestuur een oproep om personen, instellingen en organisaties die hebben bijgedragen aan de cultuur in Heusden voor te dragen voor de Burgemeester Henk Willems Cultuurprijs die tweejaarlijks uitgereikt wordt.

Inzendingen
Het aantal inzendingen overtrof de verwachtingen. Dit jaar ontvingen wij maar liefst twaalf voordrachten. Uit Drunen werden vier voordrachten ontvangen, uit Vlijmen drie en uit de kern Heusden maar liefst vijf! Drie kandidaten zijn tweemaal genomineerd zodat de jury een keuze kon maken uit
negen kandidaten. De jury was onder de indruk van de kwaliteit en de varieteit van de voordrachten.

De voordrachten waren goed verdeeld over de culturele disciplines, die varieerden van vrijgevestigd kunstenaar, oudheidkunde en musea, geschiedschrijving, cultureel- ondernemerschap, evenement en amusement en beeldende kunst en amateurkunst.
Het was een pittige opgave voor de jury om een keuze te maken, maar uiteindelijk heeft zij een kandidaat voorgedragen aan het college. Het college heeft unaniem ingestemd met deze voordracht.

Over twee jaar is er weer een nieuwe kans om kandidaten voor te dragen. Heeft u dit jaar iemand voorgedragen die het niet geworden is, dan mag u deze kandidaat over twee jaar gewoon opnieuw voordragen!