Problemen Cibatax, geen gevolgen voor Taxbus in Helmond


In andere gemeentes in deze regio wordt de Taxbus uitgevoerd door Cibatax. Dit bedrijf is in financiele problemen geraakt. In Helmond wordt het Taxbus-vervoer uitgevoerd door Alptax. De problematiek heeft dus geen gevolgen voor de Taxbus in onze gemeente.

Met de Taxbus kunnen ouderen en mensen met een beperking gebruik maken van vervoer van deur tot deur. In de gemeente Helmond wordt het Taxbusvervoer uitgevoerd door Alptax. Alle Taxbus-reizigers, ook in de andere gemeenten in deze regio, kunnen op dit moment op de Taxbus blijven rekenen.

Voortzetting vervoer

Sinds december 2013 geeft Cibatax na een aanbestedingsprocedure uitvoering aan het Taxbus-vervoer voor inwoners uit Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Nuenen, Veldhoven, Best en Waalre. Sinds kort is bekend geworden, dat voor Cibatax surseance van betaling is aangevraagd. De gemeenten zijn met de
bewindvoerder in gesprek. Van belang is dat gebruikers op de Taxbus kunnen blijven rekenen. De bewindvoerders onderzoeken of het bedrijf een doorstart kan maken.

Cibatax rijdt niet in Helmond

Nogmaals: Cibatax rijdt niet in de gemeente Helmond. Deze problematiek heeft dus geen gevolgen voor de Taxbus in onze gemeente.

Vragen over de Taxbus?

Heeft u vragen over vervoer met de Taxbus? Kijk dan op taxbus.nl/helmond of bel 0800 - 0231 820 (gratis).