Visie Voorweg beschermt historische en groene karakter


Het historische en groene karakter van de Voorweg moet zoveel mogelijk worden behouden. Nieuwe ontwikkelingen zijn daarom alleen mogelijk als aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan. Dat staat in de concept Visie Voorweg waarmee het college van burgemeester en wethouders akkoord is gegaan. 'De
concept Visie is het resultaat van een uitgebreid samenspraaktraject met bewoners, ondernemers en belangengroepen. Het is een mooi voorbeeld hoe Zoetermeerders en de gemeente de samenwerking met elkaar aangaan', aldus wethouder Rosier.

De gemeente heeft de Visie Voorweg opgesteld, omdat er grote behoefte aan een breed gedragen visie op de oude linten bestaat. Momenteel wordt ook gewerkt aan een visie op de Zegwaartseweg.

Samenspraak

De concept Visie Voorweg is in nauwe samenspraak tot stand gekomen. Enkele bijeenkomsten zijn in samenwerking met klankbordgroep Voorweg en de resultaten van een panelonderzoek onder inwoners verwerkt tot de visie voor de Voorweg.

De visie geeft een goed beeld van de ruimtelijke en cultuurhistorische waardevolle aspecten van de Voorweg die de betrokkenen belangrijk vinden en beschrijft hoe daarmee moet worden omgegaan. Als sluitstuk van participatie rondom de visie Voorweg wordt de concept visie Voorweg formeel voor een
ruimere periode (in verband met zomerreces) voor iedereen ter inzage gelegd. De conceptvisie is onder andere te vinden op www.zoetermeer.nl/visievoorweg.

Na de formele inspraaktermijn wordt de visie ter vaststelling aan de gemeenteraad aangeboden. De gemeente wil de verouderde bestemmingsplannen voor de Voorweg actualiseren en gebruikt hiervoor straks de visie als leidraad.