Zelf opwekken Duurzame Energie en Warmte


Op dinsdagavond 16 juni organiseerde de gemeente Lingewaard een informatieavond over het zelf opwekken van duurzame energie en warmte.

Op deze avond kwamen ongeveer 45 belangstellenden alles te weten over subsidies en mogelijkheden om op energiekosten te besparen. Lokale energiecooeperatie Lingewaard Energie gaf een presentatie over het belang van duurzame energie.

De HRe-ketel en de subsidie
Extra aandacht was er voor de HRe-ketel. Een HRe-ketel is een combiketel op (groen) gas die ook elektriciteit produceert. Deze stroom is bruikbaar in huis en u bespaart daarmee direct op uw elektriciteitsrekening. De provincie Gelderland verstrekt EUR 2.000,- subsidie voor de aanschaf van een
HRe-ketel.

Lokale bedrijven
Ook hebben verschillende lokale bedrijven hun duurzame producten gepresenteerd op de informatiemarkt. Warmterijk gaf informatie over isolatiewerkzaamheden. De Installatiebedrijven Hans van 't Hullenaar, Denned en Balk informeerden over zonnepanelen, warmtepompen of pelletkachels. Neemt u
gerust contact met hen op, zij informeren u graag over uw mogelijkheden.

Presentaties
De presentaties over de subsidieregeling en de HRe-ketel vindt u hieronder.

Tot slot
Mocht u nog vragen hebben dan kunt u altijd contact opnemen met onze duurzaamheidscooerdinator. Zij is bereikbaar via het telefoonnummer 026 32 60111 of per e-mail op duurzaam@lingewaard.nl.

Te downloaden:

* Presentatie Lingewaard Energie HRe.pdfpdf(637,51 KB)
* Subsidie groen gas.pdfpdf(651,85 KB)