De Keerkring wint ook dit jaar Gouden Grijper Trofee


Geschreven op: 24-06-2015 Gewijzigd op : 24-06-2015

lesuurtje gouden grijper website.jpg

Van 8 juni t/m 19 juni jl. streden vijf basisscholen in Woerden om de Gouden Grijper Trofee 2014.

De Keerkring uit het Schilderskwartier heeft - net als vorig jaar - het meeste zwerfafval ingezameld en is daarmee de winnaar van de wisseltrofee en waardecheque van EUR 150,-. Wethouder Margot Stolk reikt woensdag 1 juli a.s. de prijs uit aan de leerlingen van De Keerkring.

Aandacht voor zwerfafval

De gemeente organiseert, samen met NME Woerden, sinds 2013 de zwerfafvalactie `Gouden Grijper Trofee'. Een actie gericht op leerlingen van basisscholen om hen bewust te maken van het effect van zwerfafval in hun leefomgeving en wat zij daar zelf aan kunnen doen.

De scholen krijgen een les aangeboden, een lespakket via NME en krijgen na de opruimactie vijf vuilgrijpers toegestuurd. De school die het meeste afval inzamelt wint de Gouden Grijper wisseltrofee en een cheque van 150 euro.

Voor deze derde editie meldden zich vijf scholen aan, zij gingen in juni aan de slag.

Winst voor De Keerkring

Met een opbrengst van 13 volle zakken zwerfafval is De Keerkring winnaar van de Gouden Grijper 2014. Op een gedeelde tweede plaats staan de Jan de Bakkerschool en de Franciscusschool, beiden met 10 zakken zwerfafval. Op de vierde plaats staat de Horizon uit Harmelen, met 8 zakken zwerfafval.
En op een eervolle vijfde plaats staat de Andersenschool met 5 zakken.

Woensdag 1 juli a.s. reikt wethouder Margot Stolk de prijs uit aan De Keerkring.

Vervolg in nieuwe schooljaar

De Gouden Grijper-actie krijgt ook volgend schooljaar weer een vervolg. De eerste basisscholen hebben zich al aangemeld! Opgeven kan via nmewoerden@odru.nl.