KCA, elektrische apparaten en textiel


Geschreven op: 24-06-2015 Gewijzigd op : 24-06-2015

2015-06-16 kca.jpg

Klein chemisch afval (KCA), zoals batterijen, restanten van schoonmaakproducten, bestrijdingsmiddelen en verf kunt u inleveren bij de milieustraat. Ook kapotte kleine elektrische apparaten moeten gescheiden ingeleverd worden.

Door gescheiden inzameling kunnen waardevolle stoffen gerecycled worden. En dat is beter voor het milieu. Bewaar batterijen apart van het overige KCA om vervuiling van batterijen te voorkomen.

* Lege batterijen: inzamelton bij veel winkels, supermarkten en bouwmarkten of KCA-depot bij de milieustraat.

* Kapotte elektrische apparaten en spaarlampen: inleveren bij de meeste witgoedwinkels, bouwmarkten, milieustraat, Kringloopwinkel (gratis).

* Klein chemisch afval (kca): bv. schoonmaakproducten, TL-buizen, bestrijdingsmiddelen, verf/ kwastenreiniger, medicijnen, accu's en olie. Gevaarlijk voor het milieu dus gescheiden inleveren bij het inzameldepot op de milieustraat (afvalpas mee).

Textiel, schoenen en andere bruikbare spullen

Op verschillende plaatsen in Woerden staan kledinginzamelcontainers. In deze containers kunt u herbruikbare kleren, maar ook kleding met gaten, oude gordijnen en vodden gooien. Natte of met olie en verf vervuilde kleding of textiel is niet meer te recyclen. Deze horen in de vuilnisbak
(restafval). Schone versleten of kapotte kleding kunnen nog wel gerecycled worden. De vezels vormen een grondstof voor dekens, isolatiemateriaal en zelfs nieuwe kleding. Kijk op woerden.nl voor de locaties van de textielcontainers.

Ook oude schoenen kunt u kwijt in deze verzamelcontainers. Ook deze krijgen een tweede leven.

Goede spullen kunt u ook aanbieden bij de Kringloopwinkel, de Stichting Roemeniemarkt in Woerden of Stichting Emmaus in Haarzuilens.