Leergeld en Jarige Job versterken elkaar


Door een unieke samenwerking tussen de stichtingen Leergeld Parkstad en Jarige Job zijn dit jaar al 259 verjaardagpakketten uitgereikt.

Naar verwachting zijn dat er binnenkort 80 per maand en aan het eind van het jaar zelfs 100.

De stichting Leergeld Parkstad biedt minderbedeelde kinderen de kans om mee te doen aan schoolse en vrijetijdsactiviteiten, zoals sport, muziekles of deelname aan schoolreisjes. Dit alles onder het motto `Nu meedoen is straks meetellen'.
Jarige Job vindt dat ieder kind een verjaardag verdient. De stichting zet zich in voor ruim 60.000 kinderen, die hun verjaardag niet kunnen vieren omdat thuis te weinig geld is. Jarige Job geeft geen geld, maar een `Verjaardagbox' met alles erop en eraan.

Doordat beide stichtingen gegevens uitwisselen zijn in Heerlen al veel kinderen bereikt. Samenwerking levert dan meer op. Vooral voor kinderen, maar ook voor andere betrokkenen.

Wethouder Peter van Zutphen is trots op het bereikte resultaat: "Heerlen is een sociale stad. We pakken armoede aan zo veel we kunnen, vooral bij kinderen. Wij doen dat niet alleen. Gelukkig zijn er ook particuliere initiatieven die zich inzetten voor kinderen."



Publicatiedatum: woensdag 24 juni 2015

ga naar het nieuwsarchief