Gemeente biedt extra huishoudelijke hulp met korting


RSS

Persbericht, 24 juni 2015

Inwoners in de gemeente Doetinchem die via de gemeente hulp bij het huishouden krijgen, kunnen vanaf vandaag extra uren hulp bijkopen. Per extra uur betaalt de inwoner slechts 5 euro. Hiermee wordt de landelijke toelage ook in Doetinchem van kracht.

De toelage is bedoeld voor mensen voor wie de gemeente op dit moment ook huishoudelijke hulp regelt (Ondersteuning thuis - schoon huis). Zij kunnen extra hulp inkopen bij de deelnemende zorgaanbieders. Dit zijn in de gemeente Doetinchem: Markenheem, Zorgkompas, Vitaal, Gemakzorg, Azora,
Zorgplus, DPC, Lojal en GF Totaalzorg.

Vrij in te zetten

Inwoners kunnen zelf bepalen hoeveel extra uren hulp zij willen. Ook mogen zij zelf bepalen hoe zij deze uren inzetten. Eenmaal per week een uur kan, maar ook bijvoorbeeld twee uur per twee weken of maand.

Extra werk voor hulpen

Het mes van de toelage snijdt aan twee kanten. Inwoners die behoefte hebben aan meer uren hulp, kunnen dit via een goedkoper tarief krijgen. En voor de hulpen betekent dit dat zij meer werk houden.

Deelname

Voor deelname aan deze regeling kunnen belangstellenden contact opnemen met Het Zorgplein van gemeente Doetinchem, telefoon (0314) 377 377. Het is ook mogelijk om het formulier op de website in te vullen.