Jaarrekening gemeente Alkmaar door raad aangenomen - Gemeente Alkmaa..


24 JUNI 2015, ALKMAAR

Samenvatting

De Jaarrekening over 2014, volgens het College van B&W 'een uitermate turbulent jaar', is door de gemeenteraad van Alkmaar aangenomen. B&W gaf in een begeleidende brief aan 'content' te zijn met de goedkeurende accountantsverklaring. Niettemin moet er orde op zaken worden gesteld. "De
conclusie van onze accountant PWC dat in 2014 de interne kostenbeheersing matig genoemd kan worden onderschrijft het college."

De verdere doorvoering van de Doorbraak (reorganisatie), de fusie met Graft-de Rijp en Schermer, decentralisaties, bezuinigingen en verdere uitvlechting van organisatiedelen trokken volgens het college een grote wissel op de organisatie. "Een terugval is dan niet onlogisch maar nog steeds
onwenselijk."

Recentelijk maakte de organisatie een start met het orde op zaken stellen. Aandachtspunt daarbij is een goede informatieverstrekking, zowel intern als richting de raad. "Betrouwbare tussentijdse informatie is essentieel", stelde het college in zijn aanbiedingsbrief.

Zomerreces
Het college wil kort na het zomerreces de raad nauwkeurig informeren over de financiele situatie waarin de gemeente verkeert. Nog voor het zomerreces, op 29 juni, zal het college de raad informeren over de eerste inzichten op het financieel perspectief.

De gemeenteraad stemde in de Raadsvergadering van maandag 22 juni in met de Jaarrekening.

0 0 0

Documenten

* Jaarrekening Gemeente Alkmaar 2014.pdf

Woordvoerder

* Default avatar2

Perstelefoon:

(072) 548 95 55