Zondagopenstelling in Bussum blijft van kracht


24/06

Zondagopenstelling in Bussum blijft van kracht

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de zondagsopenstelling in Bussum in de huidige vorm voort te zetten. Deze is sinds 1 januari in Bussum van kracht. De evaluatie van de openstelling die onlangs in de raad is gehouden, geeft geen aanleiding het beleid te wijzigen.
Volgens de geldende verordening mogen alle winkels in Bussum op zondag open zijn.

Het voortzetten van de zondagsopenstelling in Bussum is in lijn met Naarden en Muiden, waar eveneens de winkels op zondag open mogen zijn. Wel zullen de effecten van de zondagsopenstelling op parkeren, vervuiling en andere overlast in een aantal gebieden blijvend worden gevolgd.

Op verzoek van de gemeenteraad zijn in de afgelopen maanden onderzoeken gehouden naar onder andere parkeerdruk, overlast en draagvlak. Middels een enquete zijn winkeliers en bewoners gevraagd naar hun ervaringen en meningen. Het enqueteonderzoek is uitgevoerd door een gecertificeerd bureau dat
veel ervaring heeft met enquetes naar zondagsopenstelling. Op basis van de uitkomsten van de enquete concludeert het college dat er onder bewoners in Bussum ruim draagvlak is voor zondagsopenstelling.

Met de zondagsopenstelling volgt Bussum de landelijke trend: in steeds meer gemeenten in Nederland zijn winkels op zondag open. In de visie van het college is de zondagsopenstelling daarom cruciaal voor de ambitie van Bussum om een vitaal winkelgebied te zijn en te blijven.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------