26-05-2015 Spoken Beat Night Speelt met taal en maakt het muzikaal

26-05-2015

Op 24 juni biedt SCHUNCK* podium aan Spoken Beat Night. Spoken word artiest Jeannine Valeriano mengt, samen met haar gasten Abdelkader Benali, Oene van Geel en Amber-Helena Reisig, jazz, spoken word, wereldmuziek, voordracht, live animatie en funky beats in een crossover concert.

De gasten van Spoken Beat Night zijn meeslepende woordvoerders in hun vakgebied. Ze laten hun stem horen, kiezen positie en zijn eigenzinnig. De schrijvers delen het podium met topmusici uit de kosmopolitische wereld van de geimproviseerde muziek die de woorden in de wereld van de toonkunst trekken. Twee dwarse tekenaars reageren live op de gasten en laten het publiek met andere ogen kijken.

Spoken Beat Night begint om 20 uur in de hal van SCHUNCK* Glaspaleis te Heerlen. De toegangsprijs bedraagt EUR 10,00. Reserveren via www.schunck.nl/agenda/spoken-beat-night/

Abdelkader Benali

Abdelkader Benali was eerder al in SCHUNCK* te gast tijdens de Boekenweek. Hij debuteerde met Bruiloft aan zee (1996) en ontving vele prijzen waaronder de Libris Literatuurprijs voor De langverwachte (2002). Hij schrijft proza, toneelstukken, poezie en was verslaggever. Benali presenteerde voor tv o.a. Benali Boekt waarin hij bekende Nederlandse schrijvers interviewde. Zijn meest recente boek Casa Benali schreef hij samen met zijn vrouw Saida. Casa Benali is een ontdekkingsreis door de Marokkaanse keuken; koken, garen, sudderen, stoven, en bezingen!

Oene van Geel

Oene van Geel is een muzikale avonturier, een improvisatiespecialist op altviool met onalledaagse technieken. Hij put inspiratie uit alles dat hem muzikaal omringt en incorporeert muzikale elementen uit verschillende werelden. Van Geel speelt in diverse ensembles waaronder het Zapp String Quarter, The Nordanians, 0000 en Estafest, maar ook wereldwijd speelde hij met diverse musici. In 2013 won hij de Boy Edgar Prijs, de prijs in Nederland op het terrein van de Jazz en geimproviseerde muziek.

Talent van eigen bodem

De in Heerlen geboren Amber-Helena Reisig schrijft poezie en proza. De taal zingt als Amber-Helena schrijft. Haar werk is rijk, teer en ademt melancholie. In 2013 en 2014 was ze stadsdichter van Heerlen. Ze stond op diverse podia in Nederland en Vlaanderen van Manuscripta tot De Parade. Haar werk verscheen online bij onder meer ZwartGoud en Meander Magazine.

Amber-Helena werkt momenteel aan haar debuutroman, Het Sterfhuis, die hopelijk dit jaar verschijnt. Daarnaast is haar eerste poeziebundel, Huidherrinering, in voorbereiding.