International Children’s Games in Alkmaar

Persbericht:

Organisatie International Children’s Games Alkmaar 2015 is er klaar voor!

ALKMAAR – Tussen 24 en 29 juni verwelkomt Alkmaar 1300 sporters tussen 12 en 16 jaar uit 90 steden wereldwijd. De jonge sporters komen naar Alkmaar voor de International Children’s Games Alkmaar 2015. Iedereen is er klaar voor!

De organisator achter de Games, Stichting Top Events regio Alkmaar (STERA), is achter de schermen razend druk met de laatste voorbereidingen rondom dit grootse sportspektakel. Met de veiligheid rondom de Games zit het ieder geval wel goed. Maandagmiddag 1 juni jl ontving het bestuur van de STERA uit handen van burgemeester Bruinooge en ICG-wethouder Pieter Dijkman de officiële evenementenvergunning. Alle benodigde ontheffingen, veiligheidsplannen, bouwtekeningen en ontruimingsplannen voor de ICG zijn hiermee door gemeente Alkmaar akkoord bevonden. Dat is goed nieuws, want het omvat nogal wat: een heel tentenkamp opbouwen waar alle 1700 atleten en coaches straks 6 dagen verblijven, een spectaculaire openings- en sluitingsceremonie in het sportpaleis, de langste kaastafel in de Langestraat en 9 sportlocaties waar de wedstrijden straks plaatsvinden. ‘Let the Games begin’, riepen de heren in de zonnige stadhuistuin, na ontvangst van het document.

Gisteren kwamen ook alle ICG vrijwilligers bijeen in een drukke sporthal van De Hoornse Vaart voor een informatieavond. Na een welkomstwoord van burgemeester Bruinooge en een korte presentatie van STERA kreeg iedereen te horen wat hem of haar te wachten stond tijdens de Games. STERA is erg dankbaar met zoveel enthousiaste mensen die zich willen inzetten om de ICG tot een succes te maken. Het aftellen is begonnen!

Meer informatie over de Games vindt u op www.icg-alkmaar2015.com.