Koninklijke Onderscheiding voor de heer Wil Ellenbroek, voorzitter college van bestuur van de stichting voor Katholiek Primair Onderwijs Amersfoort e.o. (KPOA)

EMBARGO TOT EN MET WOENSDAG 24 JUNI 2015 16.30 UUR

Persbericht gemeente Amersfoort – woensdag 24 juni 2015

EMBARGO TOT EN MET WOENSDAG 24 JUNI 2015 16.30 UUR

Koninklijke Onderscheiding voor de heer Wil Ellenbroek, voorzitter college van bestuur van de stichting voor Katholiek Primair Onderwijs Amersfoort e.o. (KPOA)

Op woensdag 24 juni 2015 ontvangt de heer Ellenbroek een Koninklijke Onderscheiding, Lid in de Orde van Oranje-Nassau uit handen van burgemeester Bolsius. De uitreiking vindt plaats aansluitend aan het congres “Met een warm hart voor onderwijs” tevens het afscheid van de heer Ellenbroek als voorzitter college van bestuur van de stichting voor KPOA in de Veerensmederij te Amersfoort.

De heer Ellenbroek (1951) is sinds 1973 werkzaam bij de stichting voor KPOA, eerst als leerkracht op de basisschool ‘De Tafelronde’ en als schooldirecteur. Van 1997 tot 2008 was hij lid van het bovenschools managementteam en lid en voorzitter van diverse gemeentelijke onderwijsthemagroepen. Sinds 2008 is hij voorzitter van de stichting voor KPOA. De KPOA is het overkoepelend bestuursorgaan van vijftien basisscholen, één school voor speciaal basisonderwijs in Amersfoort en één basisschool in Nijkerk.

Burgemeester Bolsius: “Zijn drijfveren zijn ingegeven door het belang van goed onderwijs voor àlle basisschoolkinderen. Hij heeft een enorme bijdrage geleverd aan de stichting voor KPOA en de organisatie aanzienlijk laten groeien. Daarbij legt hij speciaal de nadruk op kinderen in achterstandsituaties”.

Vanaf 2001 is hij vicevoorzitter van de stichting Leergeld te Amersfoort en zet hij zich in voor kinderen in achterstandsgezinnen. Stichting Leergeld biedt kansen aan kinderen in de leeftijd van vier tot achttien jaar om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten.

Daarnaast is hij vanaf 2014 bestuurslid van het samenwerkingsverband ‘De Eem’ ter bevordering van ‘passend onderwijs’ in de regio en lid van de raad van toezicht van stichting Proo, een samenwerking van vijfentwintig basisscholen op de Noordelijke Veluwe. Ook was hij steun en toeverlaat voor de familie Froon na de verdwijning van hun dochter Lisanne en haar vriendin Kris.

In de periode 1985 – 1991 was hij vrijwilliger en bestuurslid van de ‘Amersfoortse ZwemClub De Amer’ en was hij onder andere trainer van het dames waterpolo-elftal.

Noot voor de redactie,