Openbare besluitenlijst IPO bestuur van 18 juni

Openbare besluitenlijst IPO bestuur van 18 juni

24 juni 2015

Op donderdag 18 juni heeft het constitutionerend beraad van het nieuwe IPO-bestuur plaatsgevonden. Op www.ipo.nl kunt u de samenstelling van het nieuwe bestuur en de overeengekomen portefeuilleverdeling terugvinden en kort kennis maken met de nieuwe bestuursleden. Met instemming van de Algemene Vergadering van de vereniging IPO is de heer Remkes, Commissaris van de Koning in Noord-Holland, (opnieuw) benoemd tot voorzitter van het IPO. De Algemene Vergadering heeft tevens ingestemd met de overdracht van de voorzittershamer van de heer Remkes aan mevrouw Bijleveld-Schouten, Commissaris van de Koning in Overijssel, per 1 januari 2016.

Bestuursakkoord Implementatie Omgevingswet Het IPO-bestuur heeft ingestemd met het Bestuursakkoord Implementatie Omgevingswet. Het akkoord tussen de minister, het IPO, VNG en de Unie van Waterschappen wordt op 1 juli getekend. De komende maanden zullen de partijen benutten om tot overeenstemming te komen over de uitwerking.

Evaluatie van de transitie van het IPO, 2011-2014 Het nieuwe IPO-bestuur heeft kennis genomen van het rapport van de heer Deetman "Ons IPO werkt! Bestendigen en doorontwikkelen. Evaluatie Transitie IPO 2011- 2014" alsmede van de adviezen aan het nieuwe bestuur naar aanleiding van dit rapport. Tijdens de eerstvolgende vergadering van het bestuur zal nader gesproken worden over deze adviezen. Onderdeel hiervan is het voorstel (voorbereid door de Kring van Provinciesecretarissen) voor de totstandkoming van een IPO Meerjarenagenda 2016-2019. Tijdens deze vergadering zal ook een eerste gedachtewisseling plaatsvinden over de inhoudelijke thema's voor de IPO-Meerjarenagenda.

Prioritaire Agenda

Het bestuur heeft de prioritaire IPO-agenda besproken en daarbij van gedachten gewisseld over de dossiers Natuurbeschermingswet, de Omgevingswet en de bestuurlijke conferentie energie op 29 juni met de ministers Kamp en Schultz Van Haegen. Het bestuur heeft bij de bespreking van de Natuurbeschermingswet haar waardering uitgesproken voor de constructieve en consequente uiting van de decentralisatie -gedachte door de staatssecretaris.

Overig

Het IPO-bestuur heeft in haar vergadering van 18 juni ook:

- ingestemd met de modelverordening kwaliteit wet Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving;

- de provinciale delegatie naar het Comite van de Regio's van de Europese Unie vastgesteld;

- kennis genomen van de toelichting van de heer G.J. Jansen over de stand van de werkzaamheden van de commissie `aanpak verdeelvraagstukken Provinciefonds ' en

- ingestemd met de profielschets en procesvoorstel voor de werving van een nieuwe algemeen directeur van het IPO;

De eerstvolgende vergadering van het IPO-bestuur is voorzien op 9 en 10 september 2015.