TK Toestemming voor deelname aan een rondetafelgesprek

Datum 19 juni 2015

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Onderwerp Toestemming voor deelname aan een rondetafelgesprek

Bij brief van 1 mei 2015 (kenmerk: 2015Z08264/2015D16768) heeft u mij gevraagd in te stemmen met de deelname van dhr. Van den Broek van het Openbaar Ministerie en mw. Ydema van de zedenpolitie aan het rondetafelgesprek op woensdag 24 juni 2015 over problemen bij de aangiftes van verstandelijk gehandicapten met betrekking tot zedendelicten en seksuele weerbaarheid en misbruik van mensen met een verstandelijke beperking.

In plaats van mevrouw Ydema stel ik u voor om bij de politie de heer Van den Eshof en mevrouw Van Mastricht uit te nodigen. De heer Van den Eshof is coördinator van de Landelijke Expertisegroep Bijzondere Zedenzaken, die de werking van de verhoorstudio’s heeft onderzocht en die de portefeuillehouder adviseert omtrent het verhoor van personen met een verstandelijke beperking. Mevrouw van Mastricht maakt deel uit van het landelijke programma Zeden van de politie en heeft zeer ruime ervaring als leidinggevende van de afdeling Zeden Holland Midden. Daarbij heeft ze uitgebreide expertise op het snijvlak van hulpverlening en de uitvoering van de politietaak.

In plaats van dhr. Van den Broek stel ik u voor om bij het Openbaar Ministerie mw. Kwakman uit te nodigen. Zij is landelijk coördinerend officier Huiselijk Geweld en Zeden en is binnen het Openbaar Ministerie het best op de hoogte van het te bespreken onderwerp.

De Minister van Veiligheid en Justitie,

G.A. van der Steur

Download "TK Toestemming voor deelname aan een rondetafelgesprek"

PDF document | 1 pagina | 155 kB

Zie het origineel.

Kamerstuk | 19-06-2015

Vragen? Bel Informatie Rijksoverheid: 1400

Verantwoordelijk ministerie

* Ministerie van Veiligheid en Justitie