Bijeenkomst voor mensen met Parkinson


Op dinsdag 14 juli vindt er in het gemeentehuis in Reusel een lotgenotenbijeenkomst plaats voor mensen met de ziekte van Parkinson. Tijdens deze bijeenkomst kun je in contact komen met lotgenoten en ervaringen delen.

Een medewerker van het loket van A tot Z van de gemeente is aanwezig om vragen te beantwoorden en uitleg te geven over bijvoorbeeld het aanvragen en verlengen van rijbewijzen, het aanvragen van hulpmiddelen en een invalideparkeerplaats, de omgang met PGB en WMO.

Achtergrond

In Reusel hebben een aantal fysiotherapeuten het initiatief genomen om een ontmoetingsplaats te organiseren in onze gemeente. In een eerste verkennend gesprek met enkele Parkinson patienten is gebleken dat dit door de aanwezigen positief werd ontvangen. Ook wij als gemeente willen medewerking
verlenen aan een dergelijk initiatief. We hebben daarom de `hoeskaomer' in het gemeentehuis ter beschikking gesteld voor deze eerste bijeenkomst.

In de bijeenkomsten kunnen onderwerpen aan de orde komen waarmee de patienten hun voordeel kunnen doen, zoals bijvoorbeeld de toegang tot hulpmiddelen en hulporganisaties en de omgang met een PGB. Ook kunnen deskundigen worden uitgenodigd wanneer daar behoefte aan is.

Komt u ook 14 juli?

U bent van harte uitgenodigd om samen met uw partner of begeleider aanwezig te zijn bij de eerste bijeenkomst op 14 juli.

Aanvang: 19.00 uur. Locatie: gemeentehuis Reusel.

We stellen het op prijs als u zich vooraf aanmeldt bij Pieter Maas, zodat we weten hoeveel personen er komen. U kunt mailen p.maas54@upcmail.nl of bellen 06-53 611 626. Ook voor meer informatie kunt u terecht bij Pieter.