CNV teleurgesteld in grote aantal ontslagen TMG | CNV Dienstenbond


CNV Dienstenbond reageert teleurgesteld op de vandaag bekendgemaakte grootscheepse reorganisatie bij de Telegraaf Media Groep (TMG). CNV-onderhandelaar Arie Kasper betreurt het dat het aantal ontslagen zo hoog uitvalt. Bij de reorganisatie raken ongeveer 168 van de 250 medewerkers boventallig.

Toch ziet hij toch een lichtpuntje: "Eergisteren zijn we verlenging van het huidige sociaal plan overeengekomen tot 1 december. Dat sociaal plan vormt gelukkig een prima vangnet en kan de negatieve gevolgen voor werknemers grotendeels opvangen."

Desalniettemin realiseert Kasper zich dat de klap onder het personeel groot zal zijn. Gisteren, 24 juni, sprak hij de medewerkers van TMG nog toe in het kader van de verlenging van het sociaal plan.
"De mensen waren monter en reageerden instemmend", zegt hij. "Helaas wisten ze nog niet dat TMG vandaag deze reorganisatie bekend zou maken."
De drukkerij in Alkmaar gaat helemaal dicht en in Amsterdam zal de drukcapaciteit omlaag gebracht worden. Volgens TMG is ingrijpen noodzakelijk vanwege overcapaciteit in de markt.

Terug