Dagbesteding in Melick - wat verwacht u daarvan?


Een groep zorgverleners, vrijwilligersorganisaties en de gemeente Roerdalen wil in Melick dagbesteding gaan aanbieden.

Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan kaarten, bingo, bloemschikken, een kook- of eetpunt of een computercursus. Maar ook een inlooppunt waar u terecht kunt met alledaagse vragen, waar u de krant kunt lezen of mensen kunt ontmoeten. Hoe dat er precies uit gaat zien? Dat horen we graag van u!

Voor iedereen

Het aanbod aan zorg, dagbesteding en activiteiten zoals dat nu in Melick is, sluit niet meer aan op de behoefte van inwoners. Het is belangrijk dat iedereen kan meedoen in de samenleving, ook mensen die hulpbehoevend zijn. Dicht bij huis en in een vertrouwde omgeving. De bedoeling is van de
initiatiefnemers is om vijf dagen per week dagbesteding aan te bieden. Daarbij zal ondersteuning zijn door mensen uit de zorg.

Denkt u mee?

Heeft u als inwoner ideeen over welke activiteiten u graag in Melick zou willen? Laat het ons dan weten. Dat kan door een e-mail te sturen aan Esther van Ool van De Zorggroep: esther.van.ool@dezorggroep.nl. Ook zorg- en vrijwilligersorganisaties zijn van harte welkom om mee te denken. Dat kan
tijdens een vergadering van de initiatiefnemers op maandag 6 juli. Heeft uw organisatie hier interesse in? Dan kunt u dat ook laten weten bij Esther van Ool.