Plezier met B-Fit op schoolplein Palet Opheusden


Een feest om op te spelen en om naar te kijken: het kleurrijke schoolplein op Het Palet in Opheusden. Enthousiaste ouders schilderden cirkels en vlakken voor een goochel- en een twisterveld.

Collage B-Fit

Het opknappen van het plein is onderdeel van B-Fit, het succesvolle actieprogramma tegen overgewicht, dat gemeente Neder-Betuwe samen met de Gelderse Sport Federatie (GSF) uitvoert. Onder leiding van Daan Henningheim van de GSF koos het personeel van Het Palet voor deze aanpak. GSF heeft als
motto: `Maak van een schoolplein een speelplein'. Want op meer dan de helft van de pleinen (51,9%) in Nederland is onvoldoende aanbod voor sport- en spelactiviteiten. Overigens staat voor andere scholen in Neder-Betuwe ook zo'n metamorfose van het plein op het programma.

B-Fit

B-Fit is een meerjarig, preventief actieprogramma van de GSF en behaalde op diverse scholen in Gelderland successen in de strijd tegen overgewicht. B-Fit laat kinderen, ouders en docenten op een unieke manier kennismaken met gezond(er) leven, bewegen en gezonde voeding. Het programma is zo
opgesteld dat kinderen leren dat fit zijn goed is maar ook leuk om er mee bezig te zijn. Leerkrachten zijn getraind om B-Fit op hun school uit te voeren. B-Fit wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Neder-Betuwe en het project `Ik Kies. Rivierenland Gezond'.