Nieuwsbrief Basisnet Spoor en filmpje Ons Spoor na


Nieuwsbrief Basisnet Spoor en filmpje Ons Spoor naar de Toekomst

De gemeenten Moerdijk, Halderberge en Roosendaal werken samen aan veiligheid op en rond het spoor. Het is daarbij belangrijk om inwoners en andere betrokken regelmatig te informeren over de voortgang van het maatregelenprogramma en andere belangrijke ontwikkelingen. Dit gebeurt via de
nieuwsbrief MHR-Signaal.
De letters MHR staan uiteraard voor de namen van de drie gemeenten. Signaal is een bekend begrip, wanneer het over het spoor gaat, maar betekent in dit geval ook dat de gemeenten alle signalen over de ontwikkelingen rond het spoor belangrijk vinden.

Nieuwsbrief

Deze eerste aflevering van de nieuwsbrief verscheen in gedrukte vorm. U kunt deze hier downloaden: Nieuwsbrief MHR Signaal nummer 1 (pdf, 690 kB)
De tweede nieuwsbrief kunt u hier digitaal lezen.
De volgende afleveringen verschijnen digitaal. U kunt zich kosteloos op de online nieuwsbrief abonneren. Aanmelden doet u via www.mhrsignaal.nl. U krijgt de nieuwsbrief dan automatisch online toegestuurd. MHR Signaal is ook geschikt voor tablet en smartphone.

'Ons Spoor naar de Toekomst'

`Ons Spoor naar de Toekomst' heet het filmpje waarin de gemeenten Moerdijk, Halderberge en Roosendaal in het kort uitleggen hoe zij aankijken tegen de toename van het vervoer van gevaarlijke stoffen over het spoor door hun woonkernen. De titel is ontleend aan de presentatie voor
staatssecretaris Mansveld van het ministerie van Infrastructuur & Milieu tijdens haar bezoek op 20 april aan Halderberge. Ook dit bezoek en de reacties van de staatssecretaris zijn in het filmpje verwerkt. Conclusie: ons spoor naar de toekomst is nog lang niet af.

Bekijk hier op youtube `Ons Spoor naar de Toekomst'