Brand bovenwoning Govert Flinckstraat


* Homepage VRH
* Besloten delen
* Persbericht

Brand bovenwoning Govert Flinckstraat

25 juni 2015 - Den Haag

Vanmorgen is rond half negen door nog onbekende oorzaak brand ontstaan in een bovenwoning aan de Govert Flinckstraat in Den Haag. Niemand raakte hierbij gewond.

Omwonenden roken vanmorgen al enige tijd een brandlucht, maar het bleef onduidelijk waar deze vandaan kwam. Toen er rook uit de bovenwoning kwam werd direct de brandweer gealarmeerd.

De brandweer had de brand in de vloer van de keuken snel geblust. Om negen was de situatie onder controle en werd het sein 'brandmeester' gegeven.

Vervolgens is de brandweer nog enige tijd bezig geweest met het controleren en ventileren van de woningen.
Omdat de brand de houten binten in de vloer had aangetast werd Bouw- en Woning van de gemeente ingeschakeld voor het uitvoeren van een bouwkundige.

De omliggende woningen zijn enige tijd ontruimd geweest.



Salvage
Om de gedupeerden verder te helpen is de Stichting Salvage gekomen. Stichting Salvage is er om betrokkenen persoonlijke hulp te bieden en de schade zo veel mogelijk te beperken. Meer informatie over Stichting Salvage is te vinden op de website www.stichtingsalvage.nl.


Meldtijd
08:36
Ingezet personeel
16
Ingezette voertuigen
5

Nadere informatie over dit bericht
Naam woordvoerder
Berry Wasmus
E-mailadres
pers@vrh.nl
Telefoon
06-55301656

Zeven dagen per week, 24 uur per dag, staat de VRH paraat voor de veiligheid van de burgers.
Brandweer Haaglanden, de MKA (Meldkamer Ambulancezorg) en GHOR werken multidisciplinair samen met de negen gemeenten uit de regio: niet alleen om samen op te kunnen treden als het nodig is, maar ook om samen de voorbereidingen te treffen om rampen of grote incidenten te voorkomen en te
bestrijden.
VRH

Ik wil

* Deze pagina printen
* RSS[IMG]