Op vakantie? Regel op tijd uw reisdocument!


25 juni 2015

De vakantieperiode breekt binnenkort weer aan. Gaat u naar het buitenland en loopt de geldigheidsdatum van uw paspoort of identiteitskaart bijna af? Verleng deze dan op tijd. In de zomermaanden is het meestal druk bij onze balies. Wacht dus niet tot vlak voor uw vakantie. Een andere handige
tip: maak vooraf een afspraak. Dan weet u zeker dat u een wachtrij voorkomt.
U kunt voor veel diensten van de gemeente een afspraak maken via onze website. Op het afgesproken tijdstip wordt u dan meteen geholpen.

Openingstijden

Gemeentehuis Brummen, Engelenburgerlaan 31
- maandag van 9.00-12.30 uur
- vrijdag van 9.00-13.00 uur
Gemeentewinkel Eerbeek Tjark Riks Centrum, Derickxkamp 2 A
- maandag van 13.00-16.00 uur
- woensdag van 9.00-12.00 uur
- U kunt hier alleen documenten aanvragen; documenten moet u afhalen op het gemeentehuis in Brummen.

Afspraken voor andere afdelingen kunnen overigens gedurende de hele werkweek worden ingepland, afhankelijk van de beschikbaarheid van onze medewerkers.

Vrije inloop

Loopt u toch liever op een vrij moment het gemeentehuis binnen voor een dienst van Burgerzaken? Dan kan dat op:

- dinsdag van 9.00-12.00 uur
- woensdag van 13.00-16.00 uur
- donderdagavond 18.00-20.00 uur

De kans dat er dan een wachtrij staat, is zeker in de komende weken groot. Overigens geldt altijd: bereidt u voor door altijd eerst onze website te bezoeken. Hier vindt u vaak al veel informatie over uw vraag of dienst waarvoor u het gemeentehuis bezoekt.

U mag ook bellen

Soms volstaat een telefoontje voor uw vraag. De medewerkers van het klantcontactcentrum (KCC) kunt u iedere werkdag van 9.00 tot 17.00 uur via telefoonnummer (0575) 56 82 33 bereiken. Op vrijdag is dit overigens van 9.00 tot 13.00 uur.

Wat meenemen?

Gaat u een nieuw (reis)document aanvragen? Neem in ieder geval uw huidige (verlopen) reisdocument mee als u daar over beschikt. Dat wordt dan ingenomen en ongeldig gemaakt. Ook is het belangrijk dat u een pasfoto overhandigt. Die moet voldoen aan een aantal eisen. Voor meer informatie kunt u
terecht op www.rijksoverheid.nl. Natuurlijk kunt u ook contact opnemen met ons klantcontactcentrum.